Лихтенщайн, малка европейска държава, разположена между Швейцария и Австрия, одобри

...
Лихтенщайн, малка европейска държава, разположена между Швейцария и Австрия, одобри
Коментари Харесай

Биткойн: Лихтенщайн приема криптовалута за държавни услуги

Лихтенщайн, дребна европейска страна, ситуирана сред Швейцария и Австрия, утвърди Биткойн като алтернатива за заплащане на избрани държавни услуги.

Министър-председателят Даниел Риш разкри решението, заявявайки, че депозитите в Биткойн ще бъдат обменяни за швейцарски франкове.

Резервите на страната в размер на 2.23 милиарда швейцарски франка също могат да бъдат вложени в Биткойн в бъдеще.

Този ход отличава Лихтенщайн от страните, които се борят за контролиране на криптовалутите. Прогресивният метод е в сходство с възходящата наклонност за световно приемане.

Салвадор стана първата страна, която одобри Биткойн като законно платежно средство през 2021 година, до момента в който Украйна легализира криптовалутите, а Маями стартира да приема данъчни заплащания в Биткойн .

В Европа също се следи развиване в региона на регулирането на криптовалутите , като Европейският парламент одобри регламента за пазарите на криптоактиви (MiCA).

Германия и Франция разполагат със лични рамки за криптовалутите. Въпреки това в международен мащаб към момента липсва консенсус във връзка с регулирането, а страни като Малта и Швейцария поддържат криптовалутите, до момента в който други постановат ограничавания.

Въпреки регулаторната неустановеност Биткойн остава релативно постоянен, като през последните 24 часа означи спад от едвам 1.8%, с цена на търговия от $27,460.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР