Лигата по американски футбол ще вложи 250 млн. долара в

...
Лигата по американски футбол ще вложи 250 млн. долара в
Коментари Харесай

Лигата по американски футбол влага 250 млн. долара в борбата с расизма

Лигата по американски футбол ще вложи 250 млн. $ в битката против расизма в Съединени американски щати. Средствата ще бъдат част от специфичен фонд и ще бъдат изплатени за интервал от 10 години. Те са за " поддръжка на битката със систематичния расизъм и исторически несправедливости по отношение на афроамериканците ".

През предходната седмица от НФЛ оповестиха, че митингът по време на химна е позволен. Пръв по този начин коленичи към този момент някогашният състезател на " Сан Франсиско 49-ърс " Колин Каперник през май 2018 година
Играчи от НБА и НФЛ се включиха в митингите срещу расизма (ВИДЕО) Недоволството в Съединени американски щати след гибелта на Джордж Фройд продължава
По-рано този месец две от огромните звезди на лигата - Патрик Махоумс и Одел Бекъм-джуниър приканиха НФЛ да " осъди расизма и систематичното подтискане на тъмнокожите ".

Протестите в Съединени американски щати не стопират от 25 май насам, когато Джордж Флойд умря след арест, при който органите на реда превишиха пълномощията си.

" НФЛ и клубовете в нея ще продължат взаимната си работа с играчите, с цел да поддържат стратегии, свързани с правораздаването, промените в полицията, просветителния и икономическия прогрес. Освен посредством финансов ангажимент, НФЛ ще употребява всички свои медийни канали, с цел да увеличи осведомеността и да насърчи образованието по въпросите, свързани със обществената правдивост и единството на почитателите. ", пишат от лигата по американски футбол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР