Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, постигна трудна, но

...
Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, постигна трудна, но
Коментари Харесай

Арсенал надхитри коравите лисици и отново дръпна на върха

Лидерът в британската Висша лига – Арсенал, реализира сложна, само че доста скъпа победа с минималното като посетител на Лестър Сити в дуел от 25-ия кръг на британската Висша лига. Единственото и победно попадение осъществя Габриел Мартинели в самото начало на второто полувреме.

Като цяло „ артилеристите “ бяха по-добрия тим и можеха да си тръгнат и с още по-убедителен триумф, само че други две попадения им бяха анулирани в хода на срещата. Такова не беше зачетено и за отбора на „ лисиците “ през първата част, които след почивката демонстрираха по-добра игра, само че в последна сметка насочиха един удар за всичките 90 минути, който беше и неакуратен.

По този метод Арсенал остава водач в класирането с актив от 57 точки, с пет повече от втория Манчестър Сити, който по-късно през днешния ден гостува на Борнемут. Лестър пък остава на 14-ата позиция с 24 точки, със единствено три повече от първия отбор под чертата Евертън. В идващия си мач лондончани одобряват точно „ карамелите “, като по този метод ще се изравни с „ жителите “ по брой мачове, до момента в който „ лисиците “ гостуват на Саутхемптън, само че преди този момент домакинстват на втородивизионния Блекбърн Роувърс в мач от 1/8-финалите за ФА Къп.  

/ /

В днешния ден Арсенал беше изведе от Олександър Зинченко, който беше капитан, в символ на поддръжка към Украйна във връзка годишнината от началото на съветската инвазия в родината на левия краен бранител.

Първият удар след по-малко от минута след началото на дуела. Той бе насочен от титулярния капитан Мартин Йодегаард, който получи подаване от Гранит Джака, отдясно в наказателното поле, само че много неопределено.

В идващите минути гостите постановиха териториален напън и се задържаха в половината на своя конкурент, само че до рискове пред вратата на Дани Уорд не се стигаше.

В 18-ата минута Букайо Сака получи на десния фланг, влезе във вътрешността и шутира към далечния ъгъл, само че в навън.

В 26-ата минута Арсенал откри резултата, откакто вратарят Дани Уорд не съумя да избие по най-хубавия метод топката след центриране от ъглов удар, а на далечната греда Джака върна за Леандро Тросар към границата на пеналтерията, който пое кълбото, бутна си го напред и нанесе страховит изстрел с десния крайник, който приключи в горния ляв ъгъл на стража на „ лисиците “. Ситуацията обаче беше прегледана със системата ВАР и основният арбитър Крейг Поусън анулира гола поради нарушаване против Уорд от страна на Бен Уайт. 

Лестър отговори в 31-ата минута, когато Зинченко подари топката с глава за Тете на центъра, който пък изведе Келеши Ихеаначо самичък против Аарън Рамсдейл, а нигериецът елегантно прати кълбото около него във вратата, само че мигновено беше вдигнат байрак за засада на нападателя, която в действителност я имаше.

Goalless at the interval in ⏱️
— Leicester City (@LCFC)
Арсенал съумя обаче стремително да поведе при започване на втората част. Още преди да е изтекла и 46-ата минута това се случи. Габриел Магаляеш изрита топката напред и се получи подаване за Тросар на левия фланг, който напредна и бутна топката сред краката на Хари Сутер за Габриел Мартинели отляво в наказателното поле. Бразилецът пое добре кълбото и със страховит удар по тревата откри далечния ъгъл на вратата на Уорд за 1:0. При попадението обаче Мартинели беше изритан от Уилфред Ндиди, получи травма и падна на земята, само че в последна сметка не беше нещо съществено и остана на терена. 

Gabigol
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР