Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов губи дело за

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов губи дело за
Коментари Харесай

Слави Трифонов загуби делото за 100 000 лв. срещу Радостин Василева

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов губи дело за 100 000 лева против самостоятелния народен представител Радостин Василев, сподели инспекция в електронното деловодство на Софийския градски съд. Политическата кариера на Василев стартира в Има Такъв Народ, като той беше и министър на спорта. После напусна партията и се причисли към ПП-ДБ, с чиято листа влезе в Народното събрание. В последна сметка обаче Василев напусна и ПП-ДБ, изнасяйки прословутия запис от партийната колекция на " Промяната ".

Трифонов го съди поради негови изказвания от юни 2022 година, направени около разцепването на Има Такъв Народ, до момента в който Василев е министър в оставка. От решението на арбитър Ивайло Димитров се схваща, че искът на партийния водач е бил непълен - за 50 000 лева Трифонов претендира за неимуществени вреди с изказвания, че изказвания на Василев съдържат обиди и оскърбителен изявления.

В желае си Трифонов цитира 18 изказвания на Василев. Например, че смъква доверието си от него. " Дойде моментът, в който, за мое голямо страдание, мафията проби в Има Такъв Народ ", споделя Василев. И още: "...поведението на господин Трифонов, като едноличен притежател на тази партия през последната година докара до това, че тази партия се самоизчегърта, а последните му дейности водят до това, че се изчегъртва и страната... ". Василев споделя още, че Трифонов е излъгал и че го е хвърлил " на мафията, без да му мигне окото.... задкулисието проби при нас.... ".

Василев е представен да споделя, че Трифонов няма задоволително морал да е водач на Има Такъв Народ, че в никакъв случай не се е интересувал от мнението на гласоподавателите, нито от депутатите си, които не познава, че Има Такъв Народ е бизнес план и така нататък

Губейки делото, Трифонов е наказан да заплати на Василев 3500 лева за юрист. Решението на градския съд не е дефинитивно и може да се нападна пред апелативния.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР