Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц започна кампания,

...
Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц започна кампания,
Коментари Харесай

Германската социалдемократическа партия подкрепят коалиция с Меркел

Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц стартира акция, която има за цел, да убеди неговите съпартийци, да поддържат концепцията за нова огромна коалиция с християндемократите на Ангела Меркел, съобщи БГНЕС.

Проучване на публичното мнение на института " Форза " сподели, че 56 на 100 от членовете на ГСДП поддържат присъединяване на партията в необятната коалиция, която ръководи най-голямата стопанска система в Европа през последните четири години. Проучването беше оповестено, откакто Шулц стартира серия от срещи с членове на партията в провинция Северен Рейн - Вестфалия, където ГСДП се употребява със сериозна поддръжка. В неделя ще се състои ексклузивен конгрес, на който ГСДП ще гласоподава " за " или " срещу " апела на Шулц за започване на публични съдружни договаряния с християндемократите на Меркел.

Днес Шулц приказва в Дортмунд и се чака на следващия ден да посети Дюселдорф, провинциалната столица на Северен Рейн - Вестфалия. На конгреса в Бон тази неделя ще вземат участие общо 144 депутати от тази провинцията, които са близо една четвърт от общия брой.

Опитите на Шулц да убеди съпартийците си да одобряват съглашението обаче идва в миг, когато напрежението сред Християндемократическия съюз (ХДС) и баварските консерватори от Християнсоциалния съюз (ХСС) се ускорява поради проектоспоразумението за съставяне на необятна коалиция, което Шулц одобри предходната седмица. То обаче не включва няколко значими претенции на ГСДП, в това число промени в системата за опазване на здравето и повишение на налозите за богатите. Лидерите на ХДС и ХСС твърдо отхвърлиха апелите на социалдемократите за промени в текста, напомня ДПА.

Дори в случай че над 600-те депутати на конгреса в неделя поддържат концепцията за нови съдружни договаряния с Меркел, 450-те хиляди редови членове на партията ще би трябвало да гласоподават по-късно по пощата, с цел да кажат дали поддържат или отхвърлят вероятно съглашение за нова коалиция. Някои членове на ГСДП имат вяра, че страната би трябвало да избере различен вид, като държавно управление на малцинството или нови избори. На изборите през септември ГСДП означи най-слабия си резултат на федерални избори от 1949 година насам.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР