Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира казуса, свързан с Лукойл

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира казуса, свързан с Лукойл
Коментари Харесай

Борисов: Няма да вкарваме дерогация в петък, ще изчакаме Лукойл да си плати данъците

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява проблема, обвързван с „ Лукойл ” пред публицисти.

" Какъв е този боязън за „ Лукойл ”? Каква е тази неистова поддръжка? Включително са подготвени да се скараме? Защо? Ние ги караме просто да си платят налозите. Дерогацията важи към този момент от първия ден на войната. Горивата са над 3 лева и в този момент внезапно какво ще стане в случай че има дерогация, склонен съм с Кирил Петков, няма да приказваме „ на коляно ”, обаче в случай че не си платят налозите ще има дерогация ”, съобщи той.

" Ще бъдем правилни. Няма да вкарваме в петък дерогация, до момента в който не стане ясно ще си заплати ли " Лукойл ” налозите. Не стига, че има дерогация, пък не си заплащат и налозите ”, уточни Борисов и добави: „ Ако в петък отхвърлим ветото на президента, от вторник българите ще получават по 3 милиона лв. всеки ден. Това е, което ги тормози. Вместо да ги приберем в бюджета, с цел да има и за инфраструктура, и за коледни добавки, ние някак си се отхвърляме от тях “. 

Той напомни думите си отпреди години, че тръбопроводът „ Балкански поток “ един ден ще стане печатница за пари. „ С 20 лв., които се поставят директните такси стават 3 милиарда лв.. Вече половината се изплатил. Българите се възползват “, съобщи Борисов.

" Ако не дойдат в Народното събрание в петък, ще отложим ветото на президента за различен ден. Звучи озадачаващо да не разгледаме ветото на президента. Да отхвърлим ветото ще е общ триумф. Това съобщи водачът на ГЕРБ, визирайки вероятността депутатите от ПП-ДБ да не участват на изключителното съвещание на Народно събрание. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР