Лидерът на БСП се включи в отбелязването на 9-ти септември

...
Лидерът на БСП се включи в отбелязването на 9-ти септември
Коментари Харесай

Нинова: Кое човешко сърце може да приеме, че ястребинчета са мракобесни убийци?

Лидерът на Българска социалистическа партия се включи в отбелязването на 9-ти септември в Стралджа и Елхово. Заедно с интернационалния секретар на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев, представители на управлението на БСП-Ямбол и социалисти от общините, сервираха цветя на паметниците на антифашистите и на Братската могила.

Нинова произнесе пламенна тирада в отбрана на тази извънредно спорна дата в историята ни:

" Девети септември е дата, трансформирала България. Днес едни българи я честват, а други - хулят. Едно съвременно и модерно общество може да се развива не посредством ненавист, а стъпвайки на истината. Години наред, разнообразни хора, с разнообразни претекстове вършат тъкмо противоположното. Твърдят, че в България не е имало фашизъм, затова не е имало и антифашисти. Така наречените антифашисти били лумпени, терористи, мракобесни видове убийци. И се питаш кой човешки разум може да одобри, че Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов са лумпени? А кое човешко сърце може да одобри, че обезглавеният седемнайсет годишен Ангел Недков, изгореният жив Кунчо Фитлеков, шестте ястребинчета и още 250 избити невръстни деца и пеленачета са мракобесни видове убийци?

И тъй като са такива, те бяха обругавани, а плочите им разрушавани. Кажете ми коя страна и кой народ по света постъпва по този начин с паметниците и паметта си? Ето за какво ние през днешния ден сме тук, не с цел да ненавиждаме, а да помним и почитаме тези, които са имали блян за друго бъдеще и са загивали за него, както и съветските воини, дали живота си за България. Това бъдеще, след 9 септември 1944г, също е оценено спорно. Най-често се акцентират грешките му и се подминават обстоятелствата на съграждането и модернизацията на България, основаването на произвеждане, земеделие, обучение, опазване на здравето, сигурност.

Днешната политическа класа е незряла да прочете обективно историята на страната ни. Фактите се манипулират съгласно конюнктурния интерес. През 2010 година водачът на ГЕРБ, запитан за социалистическия интервал, сподели, че и една стотна да се построи от това, което е издигнато тогава и да се реализира подобен стопански растеж, би било триумф за всяко държавно управление. Вчера, същата тази партия, която през днешния ден ръководи и не може да даде вероятност на страната ни, се върна обратно и дефинира оня интервал като човеконенавистнически и унищожителен, а днешната дата като най-черната.

Лекарството за това политическо настървение и отричане, за подмяната на историята е единствено едно - мъдростта на народа ни.

Академик Георги Марков споделя: „ Историята е ДНК-то на народа ни. Не бива да я подменяме “. Сигурна съм, че българският народ няма да разреши никой да подмени ДНК-то ни и ще се бори да има мир и правдивост! "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР