Лидерът на БСП Корнелия Нинова спази обещанието си и влезе

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова спази обещанието си и влезе
Коментари Харесай

Нинова вече работи като санитар в софийска болница

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съблюдава обещанието си и влезе доброволец в Коронавирус отделението на някогашната Окръжна болница в София. Тази седмица тя е утринна промяна и работи като санитар, описа тя пред " Сега ". " Другата седмица може и да съм втора промяна. Има и нощни наряди ", добави тя. По думите отделението е цялостно с пациенти - едни се изписват, само че на тяхно място незабавно биват признати други.

" В момента, в който се изписват хора, влизат други. Има добра организация на работата. Самата аз правя санитарни действия, защото нямам здравно обучение ", продължи Нинова. " Така го претърпях всичко, че съм много прочувствено обвързвана ", уточни още соцлидерката, която преди няколко седмици също се болести с ковид и бе призната във ВМА. По-късно бе изписана, а известно време се лекува и у дома. 

" Мие се, дезинфенкцира се коридори, стаи. Носи се храна, изнасят се чувалите с токсичния боклук. Обличат се, събличат се пациенти, сменя се болнично долни дрехи ", отговори Нинова какво тъкмо прави. Тя ходела до склада за медикаменти, качвала ги до отделението с количка и прочие " Различно е, би трябвало да се види, преживее, с цел да се разбере ", счита тя.

Нинова сподели, че не е желала да се схваща къде е станала доброволец, само че все пак информацията е изляза, защото макар защитния костюм и маски, пациентите в Окръжна болница са я разпознали.

Освен Корнелия Нинова доброволци в лечебни заведения и учебни заведения станаха още над 30 народни представители от левицата.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР