Летище София избра проектант за реконструкцията на Терминал 2. 40

...
Летище София избра проектант за реконструкцията на Терминал 2. 40
Коментари Харесай

Летище София избра проектант за реконструкцията на Терминал 2, дават 40 млн. лева

Летище София избра архитект за реконструкцията на Терминал 2. 40 млн. лева ще бъдат вложени в постройката до края на 2025 година, осведомят от летището.

Българската архитектурно-инженерна компания ИПА ще проектира реконструкцията на Терминал 2 на столичното летище. Проектантите ще си партнират с задграничните сдружения 1PAX – френско архитектурно бюро с интернационален опит в проектирането на летища, които са създатели на концептуалния дизайн на терминала и с консултантите от EGIS Avia - световен водач в дизайна и инженеринга на летища и авиационна инфраструктура.

Договорът сред страните беше подписан от изпълнителния шеф на аерогарата Хесус Кабайеро и арх. Цветан Петров, шеф на ИПА.

Стратегията за промяна на летище София включва цялостна реорганизация на Терминал 2, който да поеме трафика от близо 70-годишния Терминал 1. В плана са включени доставка на изцяло нова система за ръководство на багажите, удвояване на потенциала на гишетата за регистрация за полет, цялостно преустрояване на зоните за инспекция на ръчен багаж и граничен надзор, изцяло нова безмитна комерсиална зона на повърхност от съвсем 2000 кв. м., революционно нова идея за заведения за хранене, монтаж на спомагателни ръкави за качване в самолетите и редица други усъвършенствания, които да обезпечат спомагателни улеснения за пасажерите и успеваемостта на интервенциите.

До 2030 година ще бъде издигнат и изцяло новият Терминал 3, който да предложи улеснение и комфорт на пасажерите, допълват от летище София.

ИПА е авторитетна архитектурно-инженерна компания с повече от 17-годишен опит, над 700 сполучливо приключени планове и повече от 30 награди.

" При планирането и проектирането за нас ще бъдат водещи няколко значими фактора - основаването на чудесно прекарване на пасажерите от престоя на летището, приветлива атмосфера, удобна среда и несъмнено - сигурност. Обновеното летище ще даде друго лице на града ни и ще дава отговор като инфраструктура, съоръжения и технологии на актуалните критерии за качество и резистентност. Вярваме, че обновеното летище ще даде първокачествена и налична услуга за всички – сподели арх. Цветан Петров, шеф на ИПА.

" Правим значима стъпка напред за трансформацията на Терминал 2. Сградата има капацитет, който ще ни разреши да подобрим удобствата за клиентите ни, само че също и да сме по-ефективни в интервенциите с грижа за природата. Разчитаме на ИПА за планиране на приветлива среда, в която в която да имаме удовлетворени пасажери и дружелюбни чиновници при съблюдаване на всички административни процедури ", сподели при подписването на контракта Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на летището.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР