Лена Бориславова е готова да се откаже от евентуален депутатски

...
Лена Бориславова е готова да се откаже от евентуален депутатски
Коментари Харесай

Казусът Да запазим Корал: Бориславова и Минчев отричат да са фалшифицирали подписи

Лена Бориславова е подготвена да се откаже от възможен депутатски имунитет, в случай че той се окаже в бъдеще спънка за следствието на проблема със сдружението " Да запазим Корал " и подправените документи.

Според изказванията на шефа на сдружанието Атанас Русев точно Бориславова е фалшифицирала подписа му, с който става допустимо Кирил Петков да напусне сдружението и да стане длъжностен министър. Готов да даде показания е и Никола Минчев, който съгласно мета данните е създател на един от посочените подправени документи. Той отхвърли и стартира своята версия.

Основната забъркана в проблема " подправените подписи " и " подправените документи ", с които Кирил Петков е напуснал сдружението " Да запазим Корал ", Лена Бориславова написа, че офанзивата е политическа и е упрекната в осъществяването на документно закононарушение. Коментира, че истината - както за случилото се, по този начин и за подателите на сигнала ще стане очевидна в правосъдна зала. И заявява, че ще се откаже от възможния си имунитет, в случай че той е спънка за следствието. Краткия си коментар Бориславова приключва с думите: " Никой не е над закона ". На всички медийни въпроси по проблема пък отговори Никола Минчев, който съгласно метаданните е създател на един от посочените като подправени документи.

Българска национална телевизия: Как се появява вашето име като създател, имате ли визия?

Никола Минчев, депутат от ПГ на ПП-ДБ: Нямам визия, защото аз по никакъв метод не съм взел участие в проблема с отписването на Кирил Петков от управителните органи на " Да запазим Корал ". Работил съм по предишни проблеми на " Да запазим Корал ". Така че няма по какъв начин да кажа от кое място се появява името ми в данните на документа, който " Бивол " и Атанас Русев разпространиха. Но това, което съм виждал и в работата си, че нормално човек като работи и вземе някаква остаряла бланка, нормално по този метод взима и данни от остарялата бланка, в това число и за предишни създатели и редактори на документа. Би могло нещо такова да се случило, само че нямам визия.

Пиар специалистът и някогашен медиен консултант на Кирил Петков и " Продължаваме промянята " Диана Дамянова удостовери, че са формирани погрешни документи, свързани с напускането на Кирил Петков на сдружението " Да запазим Корал ".

" В Харвард не се преподава административно образование и там имаше един размах да не се съблюдават доста административните правила. Там има един блян на " давай, давай, давай, бързо да стане " и този блян е изиграл тази глупава роля, тъй като в тази глупава роля има произвеждане на погрешни документи и то е изработен със или без знанието на Атанас Русев, който прочее, е един от най-хубавите другари на Кирил ", разяснява Дамянова в " Денят стартира ".

Дамянова уточни обаче, че част от казуса е в закона, който слага доста къси периоди на заемащите висши административни постове да прекратят присъединяване както в търговски, по този начин и в цивилен сдружения и позволи, че юристите прибягват и до прекопирване на подписи. Никола Минчев не се съгласи с тази теза.

" Практиката в такива случаи е юристът да изготви документите в Word формат и да ги изпрати на клиента да ги подпише, да събере всички подписи и да ги върне назад. Разбира се, и юристът може да спомага по някакъв метод, това е общоприетата адвокатска процедура ", изясни той.

Минчев сподели, че към момента не е давал показания в прокуратурата по проблема.

" Изразявам подготвеност в първия миг, в който прокуратурата, разбрах че Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане, в първия миг, в който пожелаят, да дам показания пред тях ".

Очаква се експертизите на седем документа и 12 подписа да дадат отговор на въпросите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР