Лекарка, която вместо да помогне, увредила 2-годишно дете, прилагайки знахарски

...
Лекарка, която вместо да помогне, увредила 2-годишно дете, прилагайки знахарски
Коментари Харесай

Педиатър предписал сироп и компреси с оцет на дете, следват няколко операции

Лекарка, която вместо да помогне, увредила 2-годишно дете, прилагайки знахарски способи за лекуването му, се отърва единствено с санкция. Педиатърката Диана Девлова лекувала дребната Виктория Сярова в Стара Загора със сироп срещу температура и компрес с оцет. Докторката пренебрегнала изцяло признаците на откритото по-късно тежко заболяване на детето – отит и пневмония.

Отводи

Дамата в бяла престилка е джипи със компетентност " Педиатрия “. Тя продължава да приема пациенти и към момента доста родители доверяват децата си на нея. За незаконното й отношение към дребната Виктория от прокуратурата желаеха 1 година отнемане от независимост условно, както и 2 години да бъде лишена да упражнява специалността си. Първа инстанция на съда й отсъжда санкция от 10 000 лв. като обезщетение за породени неимуществени вреди на фамилията, както и разноските по делото.

Да заплати 2500 лв. санкция дефинира Окръжният съд в Стара Загора. Делото се връща обаче на областен съд, след което съдиите си вършат отказ и по този начин се трансферира в Пловдив. Под тепетата втората инстанция също постановява условно наказване и удостоверява санкцията от 2500 лв.. Мъките на старозагорското семейство стартират на 24 януари 2017 година, когато 2-годишната Виктория Сярова получава хрема.

Влошено

Водят я на обзор при персоналната й лекарка доктор Девлова, която изписва капки за нос и поучава родителите да не стопират дребната от яслата. Там на идващия ден тя подвига 39,6° температура. След като си прибират детето, родителите се обаждат отново на доктор Девлова, която взема 50 лв. за домашно посещаване и преглежда момиченцето. Заключението й е, че е крепко, само че е допустима вирусна зараза, с която съгласно нея организмът ще се оправи. Препоръчва сироп и компреси с оцет за събаряне на температурата.

Състоянието на детето обаче продължава да се утежнява, само че педиатърката е безапелационна – сироп и оцет. Майката упорства за рентген, проучвания на секрет от носа, ушите и гърлото, само че докторката я убеждава, че това е изцяло ненужно. Състоянието на детето обаче продължава да се утежнява. Така родителите го водят в болница " Тракия “, където оперират двете му уши. Лекарска комисия открива, че Виктория е с пневмония и изострен гноясал отит на междинното ухо. Следват още две интервенции на дясното ухо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР