Легендарният жокей от конните състезания и любимец на кралица Елизабет

...
Легендарният жокей от конните състезания и любимец на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Най-легендарният жокей на века и любимец на Елизабет II си отиде на 86-годишна възраст

Легендарният жокей от конните надпревари и любим на кралица Елизабет II - Лестър Пигът, е умрял на 86-годишна възраст в Швейцария.

След като здравето му се влошило ненадейно, той бил настанен в локална болница през последните дни. Към момента към момента няма информация за повода за гибелта му.



Кой е Лестър Пигът

Известен като любимецът на Елизабет II, Пигът е най-хубавият жокей за ХХ век със своите общо 4493 победи. Той е рекордьор по победи в надпреварата с девет триумфа.

През 2019 година кралицата персонално откри монумент на жокея пред именития хиподрум „ Епсом “, където се организира популярното надпреварване, известно като Дербито.



Първата си победа Лестър Пигът реализира през 1954 година, когато е едвам на 12 години. Последният му успех в Дербито е през 1994 година Година по-късно той приключва кариерата си.

Годишните награди за жокей "Лестър ", открити през 1990 година, са кръстени в негова чест.



Освен със славата си на победител, жокеят е прочут и с доста проблеми отвън надпреварите. През 1987 година е наказан на три години затвор поради данъчни измами в размер на 3 милиона паунда. Според Пигот общоприетото разбиране, че е бил преследван, откакто е употребявал недекларирана банкова сметка, с цел да извърши дефинитивно споразумяване на данъчните си отговорности, е мит.

През 2007 година Пигът е признат в интензивното поделение на болница поради сърдечни проблеми. Бързо съумява да се възвърне и е изписан.

Лестър Пигът бе въведен в Залата на славата на английската шампионска серия предходната година.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР