Легендарният актьор Иван Иванов е починал днес в болницата Уни

...
Легендарният актьор Иван Иванов е починал днес в болницата Уни
Коментари Харесай

Иван Иванов е починал днес в болницата "Уни Хоспитал" в Панагюрище

Легендарният артист Иван Иванов е умрял през днешния ден в болничното заведение " Уни Хоспитал " в Панагюрище към 15,00 ч., заяви " 24 часа ". Беше навършил 72 година през декември. Преди два дни се почувствал зле и бил признат в кардиологично поделение. По неофициална информация е умрял от инфаркт, не съумели да го спасят.
 
 Уни Хоспитал (Uni Hospital)-Панагюрище Уни Хоспитал (Uni Hospital)-Панагюрище Източник: Zonanews
Още не е ясно по кое време ще бъде поклонението и къде ще бъдат положени тленните остатъци на любимеца на хиляди българи. Това сподели за " 24 часа " кметът на панагюрското село Оборище Милко Ангелов. В средногорското село Иван Иванов живееше в селска къща със брачната половинка си Петя Силянова. Той купил къщата през 1986 година, а се преселили да живеят там през годините на измененията у нас.
 
 
Местните хора го боготворяха и се гордееха, че в историческото село живее един от популярните наши актьори. " Много непретенциозен човек, виждахме се постоянно, когато излизаше да пазари или да се разхожда ", разяснява Милко Ангелов. Кметът се е обадил на брачната половинка на Иванов- известната актриса Петя Силянова, с цел да изкаже съболезнования. 
 
Колажът с две фотоси, който пускаме, е оповестен от Иван Иванов на фейсбук профила му на рождения му ден 16 декември 2018 година с текст: " Щом осъзнаеш,че нещо ти се е случило, би трябвало да имаш доблестта да го приемаш. Да се научиш да казваш " ДА ".Тогава всичко,което ти се е случило, става значително. В един човешки живот няма нито момент незначителност ".
 
 Актьорът Иван Иванов през 80-те Актьорът Иван Иванов през 80-те Източник: Mubi.com
В Оборище той се беше отдал на писане на стихове. Ето по какъв начин самият той изяснява пробуждането си за поезията и отхвърли от екрана: 
" В човешкия живот е хубаво да се случват случки. А то, пробуждането, все в миналото идва. Трябва да го чакаме, не да го търсим. Времето не бърза за на никое място. И ние не би трябвало да бързаме. То все в миналото ще пристигна. Пробуждането е самостоятелен акт. При мен пристигна насън и аз, който в живота си бях написал единствено едно писмо до майка си в казармата, седнах пред белия лист и написах стихотворение. Давам го на жена ми. Тя чете и пита: " Какво е това? ". " Не знам ", откликвам аз. " И аз не знам, само че е доста красиво ". " Чакай, крещя, да ти напиша още едно ", след това и още едно... Никога не зачертавам. Слагам точка. И край. Така отидох в света на думите. Но в този момент не ми се написа. Както и не ми се играе. Какво друго можех да върша, с изключение на да одъртявам на екрана. Нито очаквам последваща роля, нито очаквам да се модернизирам. Край! Това към този момент е направено. Защо да го дублирам? И хайде! Живеене! Нищо не може да размени живота. Другото не съществува. Забелязали ли сте, че думите са живи единствено когато и индивидът е жив. Само изречени от жив човек те имат силата да пърхат и да политат. "
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР