Легендарната ферма за магарета във вилната зона на Трън остава

...
Легендарната ферма за магарета във вилната зона на Трън остава
Коментари Харесай

Българите луднаха да купуват магарета

Легендарната плантация за магарета във вилната зона на Трън остава единствено с един представител! Това разкри ветеринарният доктор Николай Николов, който отглежда дългоухите животни като занимание и от огромна обич.

Оказва се, че доста хора идват при медика, научили за фермата от свои близки и медийни изявления, с цел да изискат да си вземат магаре и за своя двор в местността Китка на пограничния град, където е цялостно с вили.

" Желаят дори и по две да си вземат. Много ги харесаха. Едно женско им дадох и в този момент останаха 3. Искат ги и трите, без значение за какъв брой пари. Нека да ринат фъшкии, да видят какъв брой доста е работата и по какъв начин няма делник и празник в грижата за животните ", смее се доктор Николов, който скоро ще навърши 75 години.

 

Ветеринарят е безапелационен, че ще се раздели с още две от обичаните си магаренца, а за себе си ще остави единствено едно - като музеен експонат. Да качва на него правнучките, туристи и фенове на дългоухите животни.

" С дребната пенсийка избавям фермата ми за магарета. Никога не съм получавал дотации, никой не ми оказва помощ, а разноските се качиха тройно около скока на цените. Но не се окайвам - ще се боря до дъно. А най-после ще си оставя едно магаренце. Пък в случай че ме надживее - да ме товарят в каруцата и да го впрегнат да ме откарат с него ", демонстрира и малко доза черен комизъм доктор Николов.

Кандидат-купувачките на неговите питомци четкат ветеринаря, че наподобява с 20 години по-млад. Една от тайните се крие в магарешкото мляко, което оказва помощ на балканджията и по време на коронавирус рецесията.

" Магарешкото мляко има неподозирани лечебни качества против ковид. То укрепва имунитета, дава мощ и сила и оказва помощ в борбата против болестите. Оттогава се усещам доста по-свеж, жизнен, работоспособен, като че ли все едно ще литна скоро. Това в никакъв случай не е било, а не съм първа младост. Никога в последните десетилетия не съм се усещал толкоз деятелен, зареден и с добър тонус ", споделя още Николай Николов пред " България Днес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР