Лечебното заведение УМБАЛ “Дева Мария е за оказване на болнична

...
Лечебното заведение УМБАЛ “Дева Мария е за оказване на болнична
Коментари Харесай

УМБАЛ „Дева Мария“ със становище след статия на Искра.бг

Лечебното заведение УМБАЛ “Дева Мария ” е за оказване на болнична здравна помощ , заради тази причина посоки за консултация със експерт не могат да се употребяват .

Направленията за консултация със експерт се употребяват в извънболничната помощ, само че единствено когато в медицинския център има съответния доктор експерт по график и лечебното заведение за извънболнична помощ има подписан контракт с НЗОК .

Намиращият се на територията на УМБАЛ „ Дева Мария “ медицински център няма подписан контракт с НЗОК и не прави прегледи по Здравна каса . През празнични дни кабинетите работят с лекари разполагаем, които са на повикване при потребност. Цените на съответните услуги са избрани и посочени в ценоразписа на лечебното заведение . Всеки пациент авансово е осведомен, при положение, че би трябвало да заплати за предоставените услуги.

В УМБАЛ “Дева Мария ” се одобряват пациенти, които имат индикации за хоспитализация . Спешните пациенти се преглеждат в мултипрофилно незабавно поделение. При липса на индикации за неотложност пациентът може да бъде ориентиран планово към експерт в извънболнична помощ или персонален доктор за осъществяване на консултация или операция . Същата може да бъде осъществена и на територията на МЦ “Дева Мария ” против възнаграждение по ценоразпис .

В мултипрофилно незабавно поделение на УМБАЛ „ Дева Мария “ се правят прегледи на всички лица, които са обект на незабавна здравна помощ, дефинирани в НАРЕДБА № 3 ОТ 6 ОКТОМВРИ 2017 Г. ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА МЕДИЦИНСКИ СТАНДАРТ „ СПЕШНА МЕДИЦИНА “ – превозени до незабавно поделение от екипите на ЦСМП или самоопределили се като незабавни .

„ Спешно положение “ е всяка остра или ненадейно зародила смяна в здравето на индивида, изразяваща се в нововъзникнало или в смяна на съществуващо заболяване, увреждане или друго положение или събитие, а също и затруднение при родилка, застрашаващо здравето и живота на майката и плода, с задоволителна по мощ тежест, което може да докара до гибел или до тежки или необратими морфологични или функционални увреждания на жизненозначими органи и системи, включително сериозни нарушавания в жизненоважните функционалности , загуба на функционалност на орган или на част от тялото, краткотрайна или непрекъсната инвалидизация, в случай че не се подхващат незабавни медицински дейности, целящи физиологична непоклатимост и/или дейно окончателно лекуване на пациента.

„ Спешен пациент “ е всеки, при който е налице незабавно положение и заради това потребност от осъществяване на незабавни диагностично-лечебни дейности или превоз , които в случай че не бъдат подхванати неотложно, биха довели до тежки или необратими морфологични или функционални увреждания на жизненоважни органи или системи или до гибел.

При съществуване на горепосочените условия в незабавно поделение към УМБАЛ „ Дева Мария “ се правят гратис както прегледа при дежурен доктор от мултипрофилно Спешно отделени, по този начин и всички съпътстващи съвещания, проучвания и други нужни медицински действия, назначени от лекаря, без значение от здравноосигурителния статус на пациента .

Ексклузивни фотоси с дамата, която опита да се самоубие в Бургас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР