ЛДУ Кито е новият носител на втория по значимост международен

...
ЛДУ Кито е новият носител на втория по значимост международен
Коментари Харесай

ЛДУ Кито триумфира с Копа Судамерикана

ЛДУ Кито е новият притежател на втория по значителност интернационален клубен шампионат в Южна Америка - Копа Судамерикана, откакто във финалния мач от форума победи отбора на Форталеза.

Срещата приключи при тъждество 1:1 в границите на постоянното време, като и двете продължения по 15 минути не позволиха разногласието. Така се стигна до допустимо най-инфарктния свършек на мача, който се позволи при осъществяване на дузпи. Там и двата тима имаха по шест благоприятни условия, като еквадорците демонстрираха по-железени нерви, реализирайки четири опита, до момента в който техните противници бяха точни единствено на три пъти.

Мачът се игра на стадион “Доминго Бургуеньо Мигел ” пред повече от 20 хиляди почитатели на футбола.

Символичните домакини от Форталеза хвърлиха всичките си сили в първите минути на мача и пробваха стихийно нахлуване. Вдъхновени от първото си присъединяване на край в този шампионат играчите на бразилския тим сътвориха четири положения в откриващата половина на полувремето.



Техните старания дадоха резултат чак след почивката, когато откриха резултата. В 48-ата минута Хуан Мартин Лусеро се озова в чудесна позиция в наказателното поле, и оползотвори по най-хубавия метод подаването, което получи, забивайки топката във вратата, защитавана от Александър Домингес.

Логично, играчите на Форталеза отпаднаха физически и напълно скоро се пропукаха в защита, пропилявайки задатъка си, който реализираха с толкоз доста старания. В 56-ата минута Лисандро Алсугарай от ЛДУ Кито вкара хубав гол, стреляйки в горния ляв ъгъл.

Така се стигна до двете продължения по 15 минути, като в тях тимът на Форталеза напълно се измори и сътвори единствено едно голово състояние, което даже не беше в очертанията на вратата. От друга страна ЛДУ Кито можеше да реши всичко с удара на Паоло Гереро в 104-ата минута, само че Жоао Рикардо бе безукорен и резервира тима си в мача.

Последва най-драматичната част от мача - осъществяванията на дузпи. Напрежението бе в действителност извънредно огромно, защото до четвъртия углавен удар Форталеза водеше, само че при петия и шестия опит бразилците сбъркаха и дадоха попадата на своя противник.

Иначе за пострадалите Тиаго Галярдо, Яго Пикачу и Тинга бяха точни, само че пропуските на Силвио Ромеро, Домингес и Притес натежаха за успеха на ответната страна. За ЛДУ Кито пропуски направиха Хосе Паоло Гереро и Александър Алварадо, само че точните изстрели на Лисандро Алсугарай, Маурисио Мартине, Йохан Хулио и Лукас Есекиел Пиови, който вкара решителната дузпа, подариха еквадорците с трофея.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР