Купуването и продаването на гласове продължава да бъде основен проблем

...
Купуването и продаването на гласове продължава да бъде основен проблем
Коментари Харесай

Кангалджиев: Купуването и продаването на гласове продължава да бъде основен проблем

" Купуването и продаването на гласове продължава да бъде главен проблем в българското общество ". Това съобщи изпълняващият функционалностите основен секретар на Министерство на вътрешните работи Димитър Кангалджиев на Националното заседание на Министерство на вътрешните работи. „ Ще предприемем ограничения за оперативно застраховане и умерено и безпроблемно протичане на изборния развой като създадем организация за целеустремено събиране класифициране и инспекция на постъпващата очевидна и оперативна информация по отношение на приготовление на нарушаване на изборното законодателство и преустановяване и осъществяването на закононарушения срещу политическите права на жителите както в интервала преди, по този начин и в изборния ден ", сподели Кангалджиев.

И.ф. основен секретар на Министерство на вътрешните работи уточни, че се усъвършенства наблюдението и контрола над лица, представляващи интерес и лица, за които има информация, че са взели участие в пазаруването и продаването на гласове на предишни избори.

„ Обръщаме особено внимание на сигнали и постъпваща оперативна информация за шефове, притежатели на търговски сдружения или други работодатели, които пропагандират или принуждават свои служащи, чиновници или лица, с които са в йерархическа взаимозависимост да гласоподават не по свое разбиране, а точно така наречен корпоративен избор ", заяви той.

Кангалджиев акцентира, че в идната предизборна акция Министерство на вътрешните работи ще подсигурява правата на жителите като не допусне неглижиране на нито един сигнал.

Ще се реализира наблюдаване и на лица, разполагащи с ликвидни парични средства, като притежатели на заложни къщи и на такива, за които има информация, че реализират лихварска активност.

„ Ще обръщаме внимание на лица, утвърдили се като локални водачи на етнически и други общности, които по една и друга форма могат да оказват въздействие при практикуване правото на глас в избрана изгода ", заяви още и.ф. основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Кангалджиев означи, че е разпоредено разпореждането на профилирана полицейска интервенция, която започва от днешния ден и ще завърши в последния ден, а точно деня на изборите, като главната ѝ задача ще бъде обезпечаването и безпроблемното протичане на изборния развой, попречване на осъществяването на закононарушенията срещу политическите права на жителите и нарушаване на изборното законодателство, а точно като се открива, предотвратява и документира сходен тип закононарушение. „ Също по този начин инспекция тук-там, за които имаме безапелационни данни, отразени в съответните документи, че се прави закононарушение срещу политическите права на жителите, а също по този начин и инспекция на рискови зони и лица, представляващи интерес за полицията или малцинствени групи ", сподели още той.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР