Кукерският фестивал Старчевата в Разлог разбуни духовете, но този път

...
Кукерският фестивал Старчевата в Разлог разбуни духовете, но този път
Коментари Харесай

Сурвакар влачи препарирана лисица на площада в Разлог

Кукерският фестивал " Старчевата ” в Разлог разбуни духовете, само че този път освен с впечатляващия дух на вековната традиция, а и с нещо, което шокира хората, заяви Нова тв. Става дума за лисица, която един от сурвакарите показа пред публиката - мъртва и влачена на въже. Гледката незабавно провокира стотици реакции и изявления в обществените мрежи.

" Като човек, който извънредно доста се възхищава на фестивала и участниците в него, скърбя, че тъкмо там трябваше да стана очевидец на сходна сцена. Независимо дали животното е препарирано, или не – това е безусловно неприемливо. Липсва всевъзможен надзор ”. Това съобщи в ефира на " Здравей, България ” шефът на приюта за безстопанствени кучета в Благоевград Ирена Везенкова.

" Това е подигравка и безчовечие. Пред погледите на деца... Кое му е естественото, кое му е занимателното? ”, попита тя.

В деня на фестивала екип на NOVA приказва с мъжа, влачил лисицата. Той изясни, че животното е влезнало в курника му и избило кокошките му преди той да успее да го залови и убие.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР