Кучетата са изключително чувствителни животни и много често поведението им

...
Кучетата са изключително чувствителни животни и много често поведението им
Коментари Харесай

Как кучето показва, че не си добър стопанин?

Кучетата са извънредно чувствителни животни и доста постоянно държанието им е обусловено от метода, по който са отгледани и третирани от стопаните си.

Въпреки че всяко куче е неповторимо и неговото държание може да варира според от породата, характера и опита му, въпреки всичко има някои общи индикатори, които могат да укажат, че стопанинът не се грижи задоволително за кучето си.

Ето някои от тях:

Кучето не е обществено

Когато кучето не е социализирано или подготвено уместно, това може да докара до нежелано държание като кучешка експанзия, боязън или непокорство. Недостатъчната грижа за социализацията и образованието на кучето може да бъде знак, че стопанинът не се грижи задоволително да обезпечи на животното си нужните умения и задоволство.

Лошия външен тип на кучето

Здравето на кучето зависи от метода, по който се грижи за него стопанинът. Ако кучето е изнемощяло, недохранено, с липса на благоприятни условия за физическа интензивност, това може да бъде явен индикатор, че стопанинът не се грижи добре за кучето.

 Лоши грижи за куче

Кучето е с стеснен достъп до вода и храна

Кучето би трябвало да има непрекъснат достъп до прясна вода и уместно хранене. Ако стопанинът не обезпечава задоволително храна и вода за своето куче, това може да се отрази на неговото здраве и благоденствие. Недостатъчната грижа за кучето може да бъде явен индикатор за неприятно стопанство.

Липса на здравна грижа за кучето

Редовните визити при ветеринарен доктор, имунизиране на кучето, лекуване на кучешки паразити и други аспекти на здравната грижа са от значително значение за положителното здраве на кучето. Ако стопанинът подценява тези аспекти или не обезпечава нужната здравна грижа на своето пале, това може да бъде явен индикатор, че е неприятен собственик на кучето.

Кучето седи единствено по през целия ден

 Кучето скучае Снимка: pixabay.com

Кучетата са обществени същества и имат потребност от внимание и компания. Ако кучето е непрекъснато оставено единствено, без опция за социализация и взаимоотношение с хора или други животни, то може да развие проблеми с неспокойствие, тревога или кучешка меланхолия. Липсата на внимание и грижа за психическото благоденствие на кучето може да бъде явен индикатор за неприятно стопанство.

Физическо или психическо принуждение на кучето

Най-тежките форми на неприятно стопанство включват физическо или психическо пострадване на кучето. Злоупотребата, насилието или занемаряването на животното са неприемливи и се нуждаят от неотложно вмешателство и сигнализиране на способените органи. Всеки, който протяга ръка на домашния си любим, е неприятен собственик на кучето.

В умозаключение, кучетата са чувствителни същества, които изискват грижа, внимание и обич от страна на своите стопани. Лошото стопанство може да се прояви по доста способи, само че постоянно е значимо да се отговори на потребностите на кучето и да се обезпечи неговото положително благоденствие и благополучен живот.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР