Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на WBA в тежка категория.

...
Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на WBA в тежка категория.
Коментари Харесай

Кубрат спечели интернационалната титла на WBA

Кубрат Пулев завоюва интернационалната купа на WBA в тежка категория. Той победи украинеца Ихор Шевадзуцкий с единомислещо съдийско решение.

Пред над 8000 фенове в „ Арена София “ Пулев надигра в основния мач от галавечерта съперника си с резултат от 117:111, закрепен в картите и на тримата съдии край кръга. За българина успеха е 31-ва в 34 мача като експерт, като той има и три загуби. За Шевадзуцкий провалянето е второ в 13 срещи, като той има 11 победи.

42-годишният Пулев и 34-годишният Шевадзуцкий започнаха мача внимателно. В първия рунд двамата се опознаваха и въпреки Пулев да бе по-активният, той мъчно успяваше да разклати 130-килограмовия украинец. Последваха няколко рунда без очевидно преимущество за нито един от двамата. Кубрат разчиташе да непрекъснати офанзиви към главата на Шевадзуцкий, до момента в който украинецът се целеше в един нокаутиращ удар.

В шестия рунд Шевадзуцкий се измори, Пулев усети това и стана още по-настоятелен. Минута след началото на осмия рунд българинът пласира доста тежък десен прав удар в лицето на украинеца, който обаче някак съумя да се задържи на крайници.

Шевадзуцкий събра сили в последните три рунда, само че не съумя да навакса изоставането си. След края на мача той развя високо знамето на, което раздели публиката в „ Арена София “ – една част от феновете го освирка, а друга го приветства.
Тервел Пулев победи камерунец в нервозен мач в София
По-рано в галата в „ Арена София “ Тервел Пулев победи по точки Роли Ламбърт. Българинът се наложи в нервозен мач и кървясъл мач. Двама от съдиите дадоха триумф със 79:73, а третият – с 80:72.

Пулев съумя да вкара няколко удара първоначално, след това мачът се накъса с доста клинчове. След третия рунд над лявото око на нашенеца се отвори аркада, пристигнала след стълкновение на главите. В шестия рунд той два пъти беше свален на земята, само че не с удари, а с побутване и натискане.

Успехът е 19-и за Пулев, който има и 1 загуба. „ Труден мач, съдията позволи по-мръсна игра и от двамата, в началото от него, а след това аз, нямайки какво да върша, трябваше да употребявам същите средства “, сподели Тервел.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР