Кубрат Пулев мина безпроблемно през Игор Шевадзутский, носещ прозвището Хълк.

...
Кубрат Пулев мина безпроблемно през Игор Шевадзутский, носещ прозвището Хълк.
Коментари Харесай

Кобрата мина безпроблемно през Хълк, Тервел с героична победа

Кубрат Пулев мина безпроблемно през Игор Шевадзутский, носещ прозвището Хълк. Българският боксьор завоюва със съдийско решение след 12 рунда пред цялостните трибуни на " Арена София ". А победа №31 в професионалната му кариера донесе и интернационалната купа на WBA.

130-килограмовият украинец не съумя да окаже сериозна опозиция и отнесе куп разтърсващи удари. Шевадзутский въпреки всичко остана на крайници до последния гонг с цялостното схващане, че макар няколкото си точни попадения губи пагубно по точки.

Сега Пулев чака възобновяване на първичния си противник - Махмуд Чар, който получи контузия на ръката в навечерието на дуела. Двамата би трябвало да се бият още веднъж в София през август или септември, като залогът ще бъде регулярната международна купа на WBA. В момента тя е владеене на германеца с ливански корени.

Облян в кръв Тервел Пулев пък изкова героична победа на боксовата церемония вечер. Българинът победи със съдийско решение камерунеца Роли Ламбърт. Това беше триумф №19 в професионалната му кариера.

През съвсем целия дуел Тервел беше изправен до стената - поради нечистата игра на противника, поради несъответстващото наличие на рефера и поради ужасна аркада над лявото око, която не спря да кърви след третия рунд.

Тогава той получи следващия забранен удар от Ламбърт, който практикуваше всевъзможни други бойни спортове, само че не и бокс. Подмолните му похвати обаче по този начин и не бяха глобени от съдията на кръга.

По-младият от братята Пулеви въпреки всичко откри сили, с цел да продължи да се бори. Той изрично потвърди, че е по-класният на кръга. И изцяло разумно беше избран за победител след извънредно тежките 8 рунда.  Двама от съдиите присъдиха 79:73, а третият - 80:72.

 Източник: бТВ

Снимка:LAp

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР