Крумовград надигра Славия с 2:0 като домакин в мач от

...
Крумовград надигра Славия с 2:0 като домакин в мач от
Коментари Харесай

Крумовград победи Славия и се изкачи на шесто място

Крумовград надигра Славия с 2:0 като хазаин в мач от последния 30-и кръг на постоянния сезон в българското футболно състезание. Играчите на Станислав Генчев стигнаха до триумфа с две попадения през първата част, като точни бяха Серкан Юсеин и Патрик Луан. През второто полувреме Славия уцели греда посредством Исак Соле в 80-ата минута, а пет по-късно Вячеслав Велев от състава на Крумовград бе изпъден с пряк червен картон за нарушаване против Иван Минчев.

С триумфа новакът в българския футболен хайлайф краткотрайно се изкачи на шестата позиция в подреждането с 44 точки, като изпревари с 2 отбора на ЦСКА 1948, който в неделя гостува на Локомотив Пловдив. Славия остава на десетото място с 33 точки.

Двубоят стартира малко по-активно за гостите от столицата. В четвъртата минута Тони Тасев насочи мощен изстрел от отдалеченост, минал настрана от задачата. Седем минути по-късно Емил Мартинов шутира подло от директен свободен удар, само че Янко Георгиев мазета в корнер.

В 23-ата минута Крумовград стигна до първата си заплаха пред вратата на Светослав Вуцов. Стражът на Славия обаче съумя да парира удар на Ренан Арияш от границата на наказателното поле, а при добавката на Джунейт Али, Мартин Георгиев мазета пред голлинията.

Три минути по-късно домакините поведоха в резултата. Джунейт Али центрира отляво към непокрития Серкан Юсеин, който се включи от втора позиция и падайки на земята засече с десния крайник в мрежата за 1:0.

В 44-ата минута голмайсторът на Крумовград влезе в ролята на помощник към Патрик Луан, след го изведе самичък против Вуцов и бразилецът не сгреши, с цел да удвои задатъка на своя отбор – 2:0.

Веднага след подновяването на играта от центъра играчите на Станислав Генчев можеха да стигнат и до трети гол, само че компактен изстрел на Вячеслав Велев от границата на наказателното поле мина на сантиметри около дясната греда на вратата на Славия.

В 61-ата минута попадение на „ белите “ бе анулирано поради засада. Влезлият като запаса Мартин Сораков се разписа на празна врата при добавката след изстрел на Роберто Райчев, който обаче не бе в постоянна позиция.

В 79-ата минута Юсеин получи добра опция да обстрелва вратата на Славия, само че шутът му от към 20 метра бе избавен от Светослав Вуцов. Минута по-късно столичният отбор уцели греда. Резервата Исак Соле опитва шанса си с изстрел от далечна отдалеченост, само че топката срещна десния непряк дирек на вратата, защитавана от Янко Георгиев.

Домакините доиграха мача с човек по-малко на терена, откакто в 85-ата минута Вячеслав Велев бе изпъден от игра с пряк червен картон поради изострен шпагат в краката на Иван Минчев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР