Критичното финансово състояние бе широко дискутирано на днешната общинска сесия

...
Критичното финансово състояние бе широко дискутирано на днешната общинска сесия
Коментари Харесай

Георги Кенов оставил Сунгурларе пред фалит, спешно теглят кредит, за да платят заплатите

Критичното финансово положение бе необятно дискутирано на днешната общинска сесия

Бившият кмет на Сунгурларе доктор Георги Кенов е оставил общинската хазна празна и наследникът му - Димитър Гавазов, който завоюва вота през октомври сега няма средства даже да заплати заплатите на администрацията си.

Критичното финансово положение бе необятно дискутирано на днешната общинска сесия. Заради това и инж. Димитър Гавазов предложи да се изтегли кратковременен заем в размер на 1,2 млн.лева.

Оказва се, че в последните месеци в общинските доклади се забелязвало фрапантно повишение на фонд " Работна заплата ". Още по време на кампанията опонентите на доктор Георги Кенов разясниха, че той е раздул щата на администрацията и назначил " мъртви души ", с цел да си подсигурява поддръжка на правилни гласоподаватели.

В допълнение и събираемостта на локалните налози била прекомерно ниска -  като че ли съзнателно огромни отговорности не са събирани с години. 

На провелото се през днешния ден, второ постоянно съвещание на ОбС- Сунгурларе, локалния парламент даде „ зелена светлина “ за вдишване на общинския дълг. Срокът за погасяване на заема е къс, до м. юни 2024 г. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР