Криптоборсата Gemini получи регистрация за стартиране на услугите си във

...
Криптоборсата Gemini получи регистрация за стартиране на услугите си във
Коментари Харесай

Криптоборсата Gemini получи разрешение да стартира във Франция

Криптоборсата Gemini получи регистрация за пускане на услугите си във Франция.

Компанията, благосъстоятелност на близнаците Тайлър и Камерън Уинкълвос, съобщи, че е утвърдена като снабдител на услуги за виртуални активи от френския пазарен контрол Autorite des marches financiers (AMF).

Gemini ще пусне продуктите си за клиенти на дребно и институционални клиенти във Франция, защото приключва " окончателната подготовка " за отваряне на цялата си платформа за френските консуматори.

" Това последно регулаторно утвърждение във Франция съставлява значим миг в нашата европейска агресия ", съобщи Джилиан Линч, началник на отдел Европейски Съюз в Gemini, в коментар за CNBC.

" От самото си основаване Gemini уголемява бизнеса си с акцент " първо регулацията " и ние имаме вяра, че стабилната регулация е нужна за повишение на доверието в пазарите на цифрови активи и тяхната целокупност. ", допълват от компанията.

Клиентите на Gemini във Франция ще могат да търгуват с над 70 криптовалути на уеб страницата и в мобилното приложение, и ще имат достъп до по-усъвършенстваната ѝ платформа ActiveTrader.

Институционалните клиенти ще получат достъп до Gemini eOTC, електронното решение на Gemini за извънборсова търговия.

Френското утвърждение идва в миг, когато огромните американски криптокомпании се обръщат към Европейския съюз, с цел да разширят активността си, значително заради репресиите в криптоиндустрията от страна на американските регулаторни органи, в това число Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища, означават от CNBC.

Миналата година Gemini и криптокредиторът Genesis бяха упрекнати от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в хипотетична продажба на нерегистрирани скъпи бумаги по отношение на Gemini Earn, високодоходен пестелив артикул. Gemini отхвърля нейните лихвоносни артикули да се квалифицират като скъпи бумаги и се стреми да отхвърли правосъдното дело.

По време на визитата си в Европейски Съюз предходната година създателите на Gemini откриха, че " в Европа има както мощно чувство за регулаторна поддръжка за промишлеността, по този начин и доста нужна регулаторна изясненост на хоризонта с MiCA ", разяснява Линч, визирайки Регламента на Европейски Съюз за пазарите на криптоактиви.

MiCA е правилник, който разрешава на криптокомпаниите да имат лиценз в една страна и да го употребяват като " паспорт " във всяка страна в Европейски Съюз.

Той беше утвърден от законодателите на Европейски Съюз предходната година и е приветстван като един от най-значимите характерни закони за крипто в международен мащаб към днешна дата.

През май 2023 година Gemini избра Ирландия за свое европейско седалище и продължава с разширението си в Европа.

Coinbase, водещата американска криптоборса, предходната година също избра Ирландия за собствен главен регулаторен център в Европейски Съюз и също по този начин се записва в централната банка на Ирландия за обединен лиценз MiCA.

Наскоро Съединени американски щати започнаха стъпки за узаконяване на някои детайли на търговията с криптовалути. Миналата седмица Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) утвърди първите в историята спот биткойн ETF. Ход, приветстван като доближаване на криптовалутите до сферата на обичайните финанси.

Одобрението пристигна след многогодишни отводи на SEC, която изрази угриженост за нерегулираните пазари от съображения за допустимо манипулиране на цените в криптопространството.

В Съединени американски щати към момента не е утвърдена крипторегулация на федерално равнище, макар че има няколко законопроекта.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР