Кремообразна торта с много шоколад за малки и големи!Необходими Продукти●

...
Кремообразна торта с много шоколад за малки и големи!Необходими Продукти●
Коментари Харесай

Шоколадова мус торта

Кремообразна торта с доста шоколад за дребни и огромни!

Необходими Продукти

За блата


● бисквити - 200 г с усет на масло
● краве масло - 100 г
● ванилова захар - 1 отново.

За шоколадовия мус


● сметана - 150 г течна животинска
● черен шоколад - 300 г /54% какао/
● захар - до 5 с.л. кристална
● яйца - 4 бр.

За декорация


● вафлени топчета - 50 г Кит Кат

Начин на подготвяне

Бисквитите се натрошават в купа, прибавя се ваниловата захар и най-после разтопенато краве масло. Всичко се разбърква добре и сместа се слага във форма с падащо дъно, като се притиска с лъжица, с цел да се получи постоянен блат. Формата с блата се слага в ледник да престои най-малко 1 час, с цел да стегне.

В подобаващ съд на водна баня се разтопява шоколадът, който е начупен на части авансово. Постепенно се прибавя и течната сметана, която авансово е загрята. Двете съставки се разбъркват до хомогенна примес.

Яйцата се разделят в две обособени купи на белтъци и жълтъци, като се внимава при белтъка да не попадне жълтък. Към шоколада с течната сметана се прибавят жълтъците и се разбърква пламенно до хомогенна примес.

Белтъците се разрушават на пяна с миксер, последователно се прибавя и захарта, която би трябвало да се разтопи, и по бъркалките на миксера да остават твърди връхчета. Към шоколадовата примес на три пъти се прибавят белтъците и с енергични придвижвания на ръката се разрушава сместа с бъркалка. Шоколадовият мус би трябвало да е еднообразен, без бели петна от белтъците.

Извадете тортената форма с блата от хладилника и изсипете муса вътре. Загладете добре и върнете тортената форма назад в хладилника за няколко часа. Хубаво е специфичната шоколадова торта да престои за една нощ.

Преди сервиране украсете шоколадова мус торта с вафлени топчета или друга подобаваща шоколадова декорация.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР