Кремъл заяви , че обмисля легализирането на частни военни компании,

...
Кремъл заяви , че обмисля легализирането на частни военни компании,
Коментари Харесай

Кремъл обмисля легализирането на частни военни компании

Кремъл съобщи, че обмисля легализирането на частни военни компании, в това число групата „ Вагнер “, чието битие към момента не е позволено от съветското законодателство, макар присъединяване й във войната в Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ От правна позиция частната военна компания „ Вагнер “ не съществува и в никакъв случай не е съществувала. Това е въпрос, който би трябвало да бъде изследван и прегледан в допълнение “, съобщи пред медиите представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Според него това е „ много комплициран въпрос, касаещ правния статут на такива компании, който би трябвало да бъде изследван “.

В продължение на години Кремъл и водачът на „ Вагнер “, Евгений Пригожин, отричаха съществуването на тази паравоенна формация, която имаше за задача да извършва подмолно военни задачи и интервенции за оказване на въздействие от името на Москва.

През септември 2022 година Евгений Пригожин най-сетне призна, че е водачът на „ Вагнер “, която е взела присъединяване в боевете против украинската войска и по-специално е превзела град Бахмут след месеци на яростни боеве. По-късно и други съветски частни военни групи, някои от които свързани с огромни компании или с Министерството на защитата, разкриха съществуването си.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР