Кремъл е прекратил дългогодишно споразумение с либералите, каза икономистът Хазин.

...
Кремъл е прекратил дългогодишно споразумение с либералите, каза икономистът Хазин.
Коментари Харесай

Договорът с олигарсите е разтрогнат: Икономист обясни взетето от Путин решение срещу либералите

Кремъл е прекратил дългогодишно съглашение с либералите, сподели икономистът Хазин. Той счита, че Путин е взел решение против тази част от съветския хайлайф.

Либералната олигархия на Русия е изгубила единодушието си с управляващите, уверен е икономистът Михаил Хазин. Той счита, че съветският президент Путин е взел решения против либералите.

„ Всичко демонстрира, че Путин е нарушил съглашението си с могъщата група либерали и в този момент за него няма спънки да развива Русия по нов метод, т.е. без да взема поради мнението на Запада, както беше в тази ситуация с мнозина преди години “, сподели Хазин, говорейки на дискусионната платформа на клуб „ Улицата на истината ".

Какво има поради той?

Олигарсите избягаха в чужбина

Сега популацията на страната следи с изненада рухването на редица олигарси. Вижте единствено случая с " Макфа ", една от водещите компании за произвеждане на тестени произведения, в действителност най-големият бизнес.

Някога тя е основана от някогашния народен представител от Държавната дума Вадим Белоусов и някогашния губернатор на Челябинска област Михаил Юревич. Сега и двамата се укриват в чужбина, против тях са формирани наказателни каузи, в които попадат корупционни суми за милиарди рубли. А " Макфу " в действителност национализира страната.

И има доста такива образци през последните две години: разнообразни типове „ макаронени “, „ рачешки “, „ мебелни “ царе са „ раздадени “. В най-хубавия (за тях) случай съумяват да избягат в чужбина. В най-лошия, отново за тях, попадат зад решетките и ги грозят многогодишни присъди или към този момент са ги получили.

Това стягане на гайки очевидно е инициирано от Кремъл. Да не кажа, че цялата съветска олигархия беше атакувана, само че забележителна част от нея. При това точно тази, която нормално се класифицира като демократичен хайлайф.

Кремълски кули

В коридорите се приказва, че „ Кремълските кули “ в този момент се люлеят. Политолозите считат няколко от тези „ кули “ за стълбовете на властта в Русия.

Това е група чиновници по сигурността и държавници, които в миналото са довели Владимир Путин на власт. А либералите са западници, които постоянно са били насочени към груповия Запад и са на власт от времето на Елцин.

Така че от основаването на специфичната военна интервенция процесите на битка сред силовите структури и западняците внезапно се ускориха, считат политолозите. И икономистът Михаил Хазин също.

Западниците бяха разграничени на няколко лагера; тяхната „ кула “ всъщност рухна. Либералната част от тях, която разчиташе на безконечни облаги от Запада, към този момент бяга от Русия. Чубайс е характерен образец за този хайлайф.

„ Това са Вашингтонски и Лондонски групировки, само че това е по-скоро част от лондонската, която работи в тясно съдействие с Китай. Има и национални диаспори. Има азербайджански, арменски, еврейски и узбекски.... "

" Ние познаваме добре някои представители, само че като цяло, в случай че не ги разделим в допълнение, към момента имаме три огромни елитни групи. Те бяха в положение на несигурно равновесие за доста дълго време, само че не толкоз, че да бъдат съборени. Патриотичната група се усили, само че не толкоз, че да смаже западниците, скоро ще забележим резултата, ще изчака до май “, сподели Михаил Хазин в диалог.

Ще падне ли Кремъл вследствие на разхлабването на кулите? Малко евентуално, споделят политолозите. Вероятно ще се ускори. Несиловият блок на олигархията и министрите са изправени пред елементарен избор: или си с съветската страна, или си купуваш билет до Лондон.

Много от тях са много патриотични и избират да трансформират държанието си и да стартират да оказват помощ на страната във допустимо най-голяма степен.

Защо се случи това?

Михаил Хазин е уверен, че основният фактор, изиграл роля при започване на „ офанзивата “ на Путин против либералите и олигарсите, е точно началото на специфичната военна интервенция. Или по-точно глобите, въведени в отговор на решителните дейности на Русия от Запада.

Факт е, изяснява икономистът, че от началото на 2000-те либералите в Русия освен разчитат на западните вложения, само че и интензивно лобират за тях. И не пуснаха никой различен. Включително обществените вложения и дейното въздействие на страната върху стопанската система на страната.

Въпреки това, след началото на специфична интервенция в Украйна и въвеждането на строги наказания, Западът самичък мазета от ръцете си мощен лост за въздействие върху страната ни - потокът от вложения (милиарди долари и евро), върху който олигарсите а демократичните служители седяха и се хранеха.

Няма западни вложения - няма потребност от олигарси. Кремъл бързо направи това просто умозаключение и се пренасочи към вложения от Изток и вътрешни вложения.

Либералните олигарси изгубиха властта и изобщо всевъзможен смисъл за Русия. Политолозите допускат, че Путин от дълго време е желал да направи това и просто е чакал подобаващия миг. И той пристигна.

Същото съглашение

Русия е живяла въз основата на съглашение сред олигархията и властта през цялата си модерна история. Михаил Хазин упорства, че когато Владимир Путин пристигна на власт, той е бил заставен да подписа това съглашение с олигарсите и либералите.

Същността на съглашението беше следното: олигарсите не се намесват във властта, държавното управление не оказва напън върху стопанската система и съвсем без да се намесва в нея, разрешава на олигарсите да печелят колкото желаят.

Това съглашение беше нарушавано няколко пъти през последните 30 години. Но не и от Кремъл. Да си спомним случая с ЮКОС - тогава олигархът Михаил Ходорковски* интензивно се изкачи на власт, като по този метод наруши остарели съглашения.

Човек може също да си спомни Борис Березовски и други персони, които се мотаеха в близост при остарелия президент Борис Елцин, който съвсем унищожи Русия. Как са приключили сходни нарушавания на контракта е добре известно.

Сега Кремъл счете това съглашение за изцяло излишно и го раздра. И нищо няма да излезе от това на съветската страна: съглашението с олигархията изцяло е отживяло своето.

Ще паднат ли кулите върху кабинета?

На фона на процесите, протичащи към Кремъл, образуването на нов кабинет на министрите наподобява доста забавно. В навечерието на новата инагурация на Владимир Путин държавното управление на страната ще бъде насила по закон да подаде оставка, след което ще бъде образувано още веднъж.

Много специалисти са уверени, че оставката на държавното управление няма да бъде официална и кабинетът на министрите ще бъде изправен пред огромни промени. Включително по отношение на всичко нагоре и дълбоките процеси в съветската страна.

Министерските постове, сигурен е Михаил Хазин, ще бъдат преразпределени заради промененото въздействие на силовите групи.

„ Функционирането на всяка от тези групи е построено на средновековен принцип и заради тази причина е елементарно следено: васалът на моя васал не е мой васал ", съобщи той.

" Всеки човек в групата на властта има собствен личен стопанин, който би трябвало да се подчинява. „ Задачата е да се управлява някакъв запас. Защо броят на служителите се е нараснал три пъти спрямо Съюз на съветските социалистически републики, макар че тяхната функционалност е намаляла внезапно? Защото това са представители на властови групи, които управляват парите “, споделя Хазин.

Мнозина предсказват оставката на финансовия блок на кабинета на министрите, който съставлява точно демократичния хайлайф. Това включва редица министри и ръководителя на Централната банка Елвира Набиулина

„ Ако приказваме за промяна на елита, в случай че приказваме за това, че се нуждаем от стопански напредък, тогава изгубването е неизбежно даже не на съответни фигури, а на избран вид фигури “, споделя Хазин.

Не единствено някои от кремълските елити са недоволни от финансовия блок. Обикновените хора виждат всичко прелестно. Всички неточности, цялото ласкателство на Запада, всички демократични неща са безусловно на повърхността и бяха изцяло разкрити още със започването на спецоперацията в Украйна и строгите западни наказания.

„ Заради обстоятелството, че повече от 300 милиарда $ съветски валутни запаси бяха замразени на Запад и приходите от тях в този момент се употребяват за оръжия и снаряди против Русия, и двамата герои, Силуанов (настоящият министър на финансите) и Набиулина, би трябвало да бъдат уволнени “, сподели колумнистът Юрий Пронко в авторското предаване „ В последна сметка “.

* Михаил Ходорковски е приет от съветското Министерство на правораздаването за непознат сътрудник.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17975Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед24253Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед14967Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед13350Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед28718 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед131114Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90636Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед83508Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Валентин Вацев, демократическа партия, гробища, гласоподаване, избори, война  Валентин Вацев, демократическа партия, гробища, гласоподаване, избори, война Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР