Крайнодясната Алтернатива за Германия си избра нов лидер. 44-годишният Тино

...
Крайнодясната Алтернатива за Германия си избра нов лидер. 44-годишният Тино
Коментари Харесай

Бивш бояджия е новият лидер на Алтернатива за Германия

Крайнодясната " Алтернатива за Германия " си избра нов водач.
44-годишният Тино Хрупала, които е някогашен бояджия от Саксония по специалност беше определен за съпредседател на радикалната партия. Той завоюва конкуренцията за лидерския пост с близо 55% от гласовете на партийния конгрес в град Брауншвайг, оповестява DPA.
Хрупала наследява Александър Гауланд като съпредседател на партията. Александър Гауланд не се кандидатира за преизбиране и поддържа Хрупала. 78-годишният Гауланд остава съпредседател на парламентарната група във федералния парламент.
Той бе грубо подложен на критика предходната година, когато разказа нацистката епоха като " просто птиче лайно в сполучливата 1000-годишна немска история ", напомня Politico.
Гауланд, който е считан за релативно сдържан в границите на партията, даде да се разбере, че Хрупала е неговият желан правоприемник. Той надви над Готфрид Курио, считан за по-радикален водач, на балотаж.
Йорг Мойтен е избран отново за другия съпредседател на партията.
Основните политически партии в Германия отхвърлят да сътрудничат с " Алтернатива за Германия ", като я считат за ксенофобска и слагат под въпрос привързаността ѝ към демократичните правила.
Крайнодясната партия изживя сериозен растеж на известността си след миграционната рецесия през 2015 година и образува третата по величина група в немския парламент. Формацията също е показана във всички 16 районни Народното събрание на Германия и е изключително мощна в източната част на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР