Краят на една ера ще настъпи в края на сезона

...
Краят на една ера ще настъпи в края на сезона
Коментари Харесай

Краят на една ера: Марко Ройс напуска Дортмунд

Краят на една епоха ще настъпи в края на сезона – Марко Ройс ще напусне. Клубът и дългогодишният капитан на жълто-черните са постигнали взаимно единодушие да не възобновяват връзките си. Настоящият договор на 34-годишния състезател изтича през лятото.

„ Краят на една епоха идва това лято. Борусия Дортмунд и неговият дълготраен капитан Марко Ройс взаимно се договориха да не възобновяват контракта на играча, който изтича в края на сезона “, се споделя в.

Ройс е роден в Дортмунд и е младеж на клуба, само че в началото не получи късмет за изява в първия отбор. Той смени Борусия Мьонхенгладбах с Дортмунд през 2012 година Общо той има 424 мача за жълто-черните, в които означи 168 гола и направи 128 асистенции. И 21 години в клуба на сърцето си.

Заедно с Борусия Ройс завоюва два пъти Купата на Германия и три пъти Суперкупата на страната. Той игра и край в Шампионската лига, който беше изгубен от Байерн.

„ Изключително съм признателен и горделив за това особено време в моя Борусия Дортмунд. Прекарах повече от половината от живота си в този клуб и се любувах на всеки ден, макар че имаше сложни моменти. Вече знам, че ще ми бъде мъчно да се сбогувам в края на сезона. И въпреки всичко се веселя, че има изясненост и можем да се концентрираме напълно върху значимите финални мачове. Имаме огромна цел и всички желаеме да я реализираме дружно. За това имаме потребност от всеки един от нашите невероятни почитатели. Бих желал категорично да им благодаря за тяхната невероятна поддръжка през годините ”, съобщи Ройс.

Eine Botschaft von Marco Reus.

— Borussia Dortmund (@BVB)
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР