Козметологът и дерматолог в салон за красота Татяна Грунина разказа

...
Козметологът и дерматолог в салон за красота Татяна Грунина разказа
Коментари Харесай

Козметик: Модата на огромните устни приключи

Козметологът и кожен лекар в салон за хубост Татяна Грунина описа за процедурата за увеличение на размера на устните, както и за медицинските противопоказания и разпоредбите след посещаване при доктор.

Според нея уголемяването на устните не е единствено респект към модата . Благодарение на процедурата дамите могат да се отърват от асиметрията, да поправят контура, несъответствието в размера на горната или долната джука, белезите, които може да са останали след интервенцията, и да се сбогуват с комплексите.

Тя продължи: " В момента, в който се появят устните, те би трябвало да бъдат отстранени: - Всъщност търсенето на контуриране на устните не е намаляло, трансформирали са се единствено модата и отношението към процедурата. Ако преди девойките идваха и желаеха огромни устни или даже формата на " плоска дъга ", в този момент се търси непринуденост. Например, да запазите формата на устните си, само че да ги извършите по-изразителни.

[gallery]4160[/gallery]

Модата за увеличаване на устните се завърна през 90-те години на предишния век. Тогава на екраните заблестяха задгранични звезди, които издигнаха модата за плътни устни до невиждано равнище. А в Русия, по-близо до 2010 година, станаха известни " патешките " устни, когато девойките на фотография ги придърпваха в тръба и си правеха селфита. Модата за тях обаче бързо изчезна.

Но козметикът е сигурен, че при процедурата с промяна на устните главното е да не се навреди на клиента, в това число и от естетическа позиция.

Лекарят отбелязва: - Ако момичето пристигна с плътни устни, с добър силует и форма, мога да откажа процедурата, тъй като въвеждането даже на малко количество от лекарството може да докара до хиперкорекция. Това значи, че тя ще наподобява неуместно и неестествено.

Съществуват и медицински противопоказания за контуриране - бременност и кърмене, херпес, диабет, нарушавания в кръвосъсирването, инфекциозни възпалителни процеси в местата на инжектиране, алергии (към анестетици, хиалуронова киселина) и самостоятелна нетърпимост към някои субстанции.

[gallery]9218[/gallery]

Татяна Грунина изясни, че козметолозите усилват устните с пълнители - гелообразни субстанции, които се инжектират в дълбоките пластове на кожата благодарение на микроинжекции. Например те са хиалуронова киселина и колаген. След известно време те се резорбират и не оставят следи по устните. В същото време по-бързо пълнителят ще изчезне, в случай че момичето постоянно върви на баня, сауна, интензивно се занимава със спорт и силови извършения или заради съмнения в налягането по време на полети, написа Тулската осведомителна работа.

Козметологът изброи специфични правила за държание след контурна пластична интервенция.

Грунина сподели: " В момента, в който се появят тези белези, е належащо да се вземат ограничения, с цел да се реализира резултатът на хубостта: - Не е належащо да вършиме самомасаж, нещо да се размачквате, третирайте устните с хлорхексидин през първия ден след процедурата, неразрешено е потреблението на декоративна козметика в продължение на 3-4 дни. След това време можете да употребявате балсами, хидратиращ крем, тъй като устните след контурна пластика за първи път ще бъдат сухи. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР