Костенурки, хамелеони и защитени видове растения, предназначени за Западна Европа,

...
Костенурки, хамелеони и защитени видове растения, предназначени за Западна Европа,
Коментари Харесай

Костенурки, хамелеони и бебета змиорки пътуват контрабанда през България

Костенурки, хамелеони и предпазени типове растения , предопределени за Западна Европа, бяха арестувани на границата ни.

Митнически чиновници са избавили от трафик 1 кайманова и 8 алигаторови костенурки , както и леопардов хамелеон.

Костенурките са арестувани на Министерство на правосъдието Капитан Андреево през май 2017 година, при опит да бъдат пренесени от Турция в България на път за Западна Европа. Спасените животни са предпазен тип и тъй като за тях не са показани нужните документи, са предадени в избавителен център.

При различен случай от ноември 2017 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата митнически чиновници откриват леопардов хамелеон - също предпазен тип. Животното е било прикрито в кашон , който пътувал с рейс по постоянната линия от Стара Загора към Атина.

През август тази година на Митница Аерогара София беше спряна пратка от два кг пушена европейска змиорка. Видът е сериозно заплашен, само че се счита за деликатес.

През 2015 година още веднъж чиновници от Митница Аерогара София задържаха няколко контейнера с 2 милиона бебета змиорки , които пътували в чекиран багаж на пасажери. Пред митническите чиновници пасажерите обяснили, че придвижват храна.

От началото на 2017 година до момента митническите чиновници са конфискували и близо 1500 опаковки козметични артикули с дестилат от хайвер от есетрови риби. Козметиката е арестувана при два обособени случая при импорт от Съединени американски щати и Малайзия.

При различен случай са открити съвсем 16 000 ампули хранителни добавки с дървовидно алое, които са пристигнали от Грузия.

Предотвратени са и два случая на импорт на хранителни добавки с дестилат от африканска череша с общо тегло 35 кг.

Обикновено стоките, които са направени от застрашени типове животни и растения, пътуват като въздушни колета, защото става дума за дребни по размер артикули. Те рядко се укриват от митническите управляващи, а най-честото нарушаване е неналичието на нужните разрешителни .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР