Космически експерти предупредиха хората да се подготвят за силна геомагнитна

...
Космически експерти предупредиха хората да се подготвят за силна геомагнитна
Коментари Харесай

Всичко, което знаем за геомагнитната буря, която ще удари Земята днес – точно време, въздействие и причина

Космически специалисти предизвестиха хората да се приготвят за мощна геомагнитна стихия през днешния ден – която може да аргументи безпорядък по света.

Длъжностни лица предизвестиха, че страните могат да бъдат наранени от разстройства в електропреносните мрежи, мобилните телефонни мрежи и GPS спътниците. Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) в Съединени американски щати съобщи, че " необикновеното събитие " може да се случи в космоса в петък, което го прави първият сигнал от този вид, който се случва от близо две десетилетия.

В четвъртък NOAA издаде наблюдаване на мощна (G4) геомагнитна стихия, която беше оповестена последно през януари 2005 година, когато земята беше ударена от най-голямото количество радиация, на която е била очевидец от половин век. Предупреждението идва след поредност от слънчеви изригвания в сряда, при които бяха видяни голям брой изхвърляния на плазма от слънцето.

Сега чиновниците се обърнаха към това по какъв начин бурята може да „ унищожи интернет “ за милиони хора още от 16:00 GMT през днешния ден. Ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР