Коронавирусите вече водят до сезонни епидемии. В САЩ на съвещание

...
Коронавирусите вече водят до сезонни епидемии. В САЩ на съвещание
Коментари Харесай

Проф. Кюркчиев, имунолог: Крайно време е COVID-19 да бъде изваден от списъка с опасните инфекции

Коронавирусите към този момент водят до сезонни епидемии. В Съединени американски щати на заседание на Центърът по надзор на болесттите се направи извод, че се чака заболеваемост като предходната година. Този вирус и грипния също ще бъдат главните през есенно-зимния сезон.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria имунологът проф. Доброслав Кюркчиев.

Огромна част от хората се изживяват като имунокомпрометирани. Препоръчва се имунизация на застрашените контингенти. Аз се имунизирах без да попадам в групите, които са застрашени. Единственият ми проблем беше, че ме засърбя ръката.

При децата нещата също минават удобно, на Запад не се предлага да се имунизират.

Крайно време е COVID-19 да бъде изваден от листата с рисковите инфекции, ставаме за смях като карантинираме класове при случай на вируса. Никъде по цивилизования свят към този момент няма карантини.

Според мен имуностимулатори би трябвало да се ползват единствено на хора с компрметират имунитет, потвърден с лабораторни проучвания. Честа неточност е имунитетът да бъде третиран колчиествено. Той е качествено трайно събитие, той би трябвало да бъде уравновесен, а не подсилван.

8% от човешката популация страда от имунни болести. Ако няма данни, че се нуждае от имуностимулатори не би трябвало да го прави. Това да се пият витамини като бонбони не би трябвало да се прави. Това, че нещо е естествено не го прави потребно.

Физическата мощ и имунитетът нямат общо. Това не е същото. Това е строго координирана система сред кафези. Балансът се реализира, в случай че човек усеща, че боледува изключително доста, тежко и дълго, тогава се вършат проучвания и, в случай че има нужда се подкрепя. Иначе не мисля, че е нужно да се взимат някакви ограничения.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР