Кораб на военноморските сили на САЩ и няколко кораба на

...
Кораб на военноморските сили на САЩ и няколко кораба на
Коментари Харесай

Пентагонът: Временното пристанище в ивицата Газа ще струва 320 млн. долара

Кораб на военноморските сили на Съединени американски щати и няколко кораба на сухопътните войски, участващи в ръководените от Съединени американски щати старания за снабдяване на повече помощи в обсадената линия Газа, се намират в морето край анклава и построяват плаваща платформа за интервенцията, която съгласно Пентагона ще коства минимум 320 млн. $, съобщи Адошиейтед прес.

Сабрина Сингх, говорителка на Пентагона, съобщи пред публицисти, че цената е приблизителна оценка на плана и включва превозването на оборудването и секциите на кея от Съединени американски щати до брега на Газа, както и интервенциите по построяването и доставянето на помощта.

Сателитни фотоси, оценени от Асошиейтед прес през днешния ден, демонстрират кораба USNS Roy P. Benavidez на към 11 км от пристанището на брега, където се построява оперативната база за плана на израелските военни. Американският транспортен съд USAV General Frank S. Besson Jr, логистичен транспортен съд на пехотата, и няколко други армейски кораби са дружно с " Benavidez " и работят по построяването на системата, която военните назовават взаимна логистична база край брега (Joint Logistics Over-the-Shore, или JLOTS).

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (CENTCOM) разгласява през днешния ден фотоси на градежа на плаващия пристан в интернет.

" Пристанището ще подкрепи Американската организация за интернационално развиване (USAID) и филантропичните сътрудници при приемането и доставянето на филантропична помощ за популацията на Газа ", се споделя в изказването в обществената платформа " Екс ".

Американски и израелски публични лица обявиха, че се надяват плаващият пристан да бъде подложен на място, транспортната платформа да бъде прикрепена към брега и интервенциите да стартират до началото на май.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР