Концертът и церемонията по връчването на традиционните за Пазарджик отличия

...
Концертът и церемонията по връчването на традиционните за Пазарджик отличия
Коментари Харесай

Внезапна кончина на хореограф отложи Сладкопойна чучулига

Концертът и церемонията по връчването на обичайните за Пазарджик оценки за креативен достижения " Сладкопойна чучулига ", които трябваше да се състоят довечера от 18,00 часа в Театъра, се отсрочват. Поводът е печален - неочакваната кончина на хореографа на септемврийските фолклорни обединения " Загоровче " и " Мераклии " Светослав Дончев. Младият човек бе изпратен в събота по последния му път от близки и другари.

" Уважаеми другари на Ансамбъл " Пазарджик "! Уведомяваме Ви, че концертът във връзка връчването на премията " Сладкопойна чучулига " няма да се организира на 20.12.2021 година заради гибелта на нашия сътрудник Светослав Дончев. Концертът се отсрочва за месец януари 2022 година " - заяви Атанас Чолаков, началник на ансамбъла.

Наградите " Сладкопойна чучулига " се присъждат за креативен достижения на изтъкнати създатели и художествени колективи от Пазарджик и района и принос в региона на изкуството и културата. Връчването им по традиция става на церемониален концерт в навечерието на Коледа, като паричната премия се връчва от кмета на града Тодор Попов, а статуетката - от регионалния шеф. Тази година обаче създателите отдават последна респект към паметта на уважавания си сътрудник, а церемонията се отсрочва с месец.

Мрачната новина за гибелта на едвам 36-годишния Светослав Дончев потресе и хората в родния му град Септември. Макар и млад, за късия си креативен път той съумява да направи доста за културата в градчето. Обаятелен и добър човек, обичан от всички, разказват го в обкръжението му и се заричат, че Светослав няма да бъде пропуснат.

Очаква се още на идната сесия на Общинския съвет да бъде гласувано предложение Светослав Дончев да бъде почетен посмъртно с почетния знак на град Септември и за предоставяне на единодушие да бъде сложена паметна плоча на постройката на читалище " Пробуда-1935 ".

Екипът на " Марица " изрича съболезнования на околните на младия създател!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР