Консумацията им повишава тревожността с 12 на стоВсички знаем, че

...
Консумацията им повишава тревожността с 12 на стоВсички знаем, че
Коментари Харесай

Пържените картофи предизвикват депресия

Консумацията им покачва тревогата с 12 на 100
Всички знаем, че това, което ядем, въздейства освен на външния ни тип, само че и на физическото ни положение. Но някой замислял ли се е по какъв начин тъкмо приемът на храна въздейства на психологичното здраве? Въздействието се оказва много съществено.

Депресията не е въодушевление, не е просто отмалялост или потиснатост. Това е заболяване, с което единствено дипломиран експерт може да помогне да се справите. Понякога на пациента може даже да бъде предписана лекарствена терапия. Но ние самите сме в положение да се предпазим от такова заболяване.

Диетата е директно обвързвана с психологичното ни здраве. А някои храни в действителност могат да навредят на прочувственото ни положение. Ето на какво би трябвало да обърнете внимание.

Много хора обичат да ядат пържени картофи - в сладкарници, заведения за бързо хранене и вкъщи. Това е нишестен и лоен артикул и нормално към него се прибавя много сол. Всичко това нанася мощен удар върху нашето здраве, в това число и психическото.

Група учени от Китай е открила, че честата консумация на пържени храни е обвързвана с 12% нараснал риск от тревога. Това е изключително видимо измежду младите мъже. Проучването включва повече от 140 хиляди души, наблюденията са траяли 11 години.

След като откривателите изключват участниците, които са били диагностицирани с меланхолия през първите две години, изчислението демонстрира, че в групата на тези, които ядат пържени храни, има 8294 случая на тревога и 12 735 случая на меланхолия. Ето по какъв начин едно ядене, което всяка стопанка е приготвяла най-малко един път в живота си, може да ни осакати прочувствено.

И още един факт: пържените картофи усилват риска от развиване на меланхолия с 2% повече от пърженото бяло месо. Изследователите обръщат внимание, че резултатите от работата им са предварителни. Освен това към момента не може да се каже сигурно дали хората изпитват меланхолия, тъй като обичат пържени картофи, или тези, които имат нараснала тревога или признаци на други психологични разстройства, избират да ядат пържени храни.

Във всеки случай обаче си коства да запомните, че остатъкът от пържена храна може да предизвика наддаване на тегло и това не е добре за никого.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР