Композиторът, педагог и диригент, създател на Фортисимо и Морски песъчинки

...
Композиторът, педагог и диригент, създател на Фортисимо и Морски песъчинки
Коментари Харесай

Композиторът, педагог и диригент Милена Добрева вече е почетен гражданин на Бургас

Композиторът, възпитател и диригент, основател на „ Фортисимо ” и „ Морски песъчинки ” Милена Добрева бе удостоена със званието почетен жител на Бургас. На тържествената сесия на Общинския съвет в Бургас, което продължава и сега, присъстват ректорите на университети в цялата страна, народни представители, регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, представители на държавни институции в морския град. В началото на съвещанието ръководителят на локалния парламент проф. Севдалина Турманова прочете приветствен адрес от президента Румен Радев по случай празника на Бургас.

" Бургас и благосъстоянието на града сте вие хората. Напоследък светът се трансформира бързо, само че на инат на рецесиите и проблемите, ние сме тук и продължаваме да сме град с взор в бъдещето.

Благодаря на всеки съгражданин за напъните. Във всяка общественост има хора за образец, а ние можем да се похвалим със светли персони ", сподели кметът на Бургас Димитър Николов при започване на съвещанието.

В спешни интервали се открояват ярките персони с качества, добави на собствен ред регионалният шеф проф. Мария Нейкова.

" След такива мощни думи не мога да изразя какъв брой се вълнувам да приема тази висока чест и самопризнание. Това, което върша, е не с мисъл за премия, а с мисълта да работя за обичания град Бургас, за моята обичана музика и с такива надарени деца, родени в Бургас. Това е огромна отговорност, тъй като един почетен жител би трябвало да е заслужен и да дава персонален образец за бургазлии. Ще се постарая да работя за това ", сподели Милена Добрева, откакто получи званието от кмета на Бургас Димитър Николов.

Милена Добрева е родена в Бургас. Учи поп и джаз пеене, а също музикални медийни технологии и тонрежисура. Завършва Майсторския клас за хорови диригенти в Германия с началник Маестро Фрийдер Берниус.



Милена Добрева основава и управлява две емблематични за Бургас вокални обединения - „ Морски песъчинки “ и Вокален отбор „ Фортисимо “. С тях печели призови места в национални и интернационалните музикални състезания и фестивали. Безброй са златните медали и гран при победи на „ Фортисимо “ от целия свят. Те станаха и двукратни международни първенци в категории „ Вокални ансамбли и камерни хорове “ и „ Фолклор и акапела “ на Световните хорови игри в Антверпен – Белгия.

Другият огромен сполучлив план на Милена Добрева е детската Вокална групировка ”Морски песъчинки ”. Тя впечатлява с богатия си и разнороден репертоар в разнообразни стилове – обработен български фолклор, поп и рок музика, детска занимателна музика, акапелни осъществявания в разнообразни жанрове. Има издадени четири албума. Носител е също на многочислени призови места в национални и интернационалните състезания и фестивали.

Милена Добрева прави звукозапис, обработка и мастер на многочислени албуми на фолклорни сформира, госпъл обединения, както и на самостоятелни, разнородни по род реализатори. Композитор и аранжор на известни и детски песни – наградени на многочислени национални състезания.

Талантливата бургазлийка е притежател на първа премия на състезанието „ Учител на годината ” на Република България 2008 година, влиятелната премия „ Бург на годината – 2018 “, както и Награда за диригентско майсторство.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР