Компанията за мозъчни чипове Neuralink на Илон Мъск предава на

...
Компанията за мозъчни чипове Neuralink на Илон Мъск предава на
Коментари Харесай

Първият човек с имплантиран чип в мозъка игра шах онлайн

Компанията за мозъчни чипове Neuralink на Илон Мъск предава онлайн по какъв начин първият им пациент с вграден чип играе шах онлайн.

Ноланд Арбo, 29-годишният пациент, който беше неподвижен под раменете след случай при гмуркане, играе шах на преносимия компютър си и движи курсора благодарение на устройството Neuralink.

Той получи имплант от компанията през януари и може да ръководи компютърна мишка благодарение на мислите си, сподели Мъск предишния месец.

„ Операцията беше супер лесна “, сподели Арбo във видеото, излъчено в обществената медийна платформа на Мъск X, имайки поради процедурата за имплантиране.

„ Буквално ден по-късно ме изписаха от болничното заведение. Нямам когнитивни увреждания. ”

„ По принцип се бях отказал да играя тази игра “, сподели Ноланд, имайки поради играта Civilization VI, „ вие всички (Neuralink) ми дадохте опцията да направя това още веднъж и играх осем часа без спиране. “

Кип Лудвиг, някогашен програмен шеф за невронно инженерство в Националния здравен институт на Съединени американски щати, сподели, че това, което Neuralink демонстрира, не е „ пробив “.

„ Все още е в доста ранните дни след имплантирането и има доста учене както от страна на Neuralink, по този начин и от страна на субекта, с цел да се усили оптимално количеството информация за надзор, което може да се реализира “, добави той.

Въпреки това Лудвиг сподели, че е позитивно развиване за пациента, че са съумели да взаимодействат с компютър по метод, по който не са били в положение преди импланта.

„ Това сигурно е добра насочна точка “, сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР