Компанията твърди, че решението е чисто търговско, тъй като инжекцията

...
Компанията твърди, че решението е чисто търговско, тъй като инжекцията
Коментари Харесай

AstraZeneca изтегля ваксината си за Covid, месеци след като призна за рядък страничен ефект

Компанията твърди, че решението е чисто комерсиално, защото инжекцията е сменена от други възможности

Светлин Желев 1:46 | 08.05.2024 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 10:24 | 04.05.2024

На каква възраст стартира старостта? Подсказка: доста по-късно, в сравнение с вероятно си мислите

IT НовиниДаниел Десподов - 17:41 | 03.05.2024

Книгите със зелени и червени корици се изземват от библиотеките в целия свят – те са отровни

ТелефониДаниел Десподов - 8:48 | 07.05.2024

В Android ще се появи нова функционалност, каквато iPhone няма

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Англо-шведският производител на медикаменти AstraZeneca изтегля имунизацията си против COVID-19 от пазара в целия свят, заяви Telegraph довечера. Ваксината към този момент не може да се употребява в Европейския съюз, откакто компанията непринудено отдръпна „ разрешението си за стартиране на пазара “, се показва в отчета.

Заявлението за евакуиране на имунизацията е подадено на 5 март и е влезнало в действие на 7 май, се показва в отчета. В него се добавя, че сходни заявки ще бъдат подадени в Обединеното кралство и други страни, които са одобрили имунизацията, известна като Vaxzevria, през идващите месеци.

„ Усилията ни са приети от държавните управления по целия свят и са необятно обсъждани като сериозен съставен елемент за преустановяване на световната пандемия. Тъй като в това време бяха създадени голям брой разновидности на имунизациите Covid-19, има остатък от налични обновени ваксини. Това докара до понижаване на търсенето на имунизацията Vaxzervria, която към този момент не се създава и не се доставя “, се споделя в изказването на AstraZeneca

Към момента компанията е изправена пред групов иск в Обединеното кралство от дребен брой фамилии, наранени от имунизацията, се споделя в медийни известия от Обединеното кралство. Според известията, в правосъдните документи (през февруари) компанията е декларирала, че имунизацията може „ в доста редки случаи да аргументи ТТС “ (синдром на тромбоза с тромбоцитопения – кръвни съсиреци и невисок брой тромбоцити).

Въпреки, че редица експерти изясняват, че заявката за отдръпване не се дължи на проблеми с сигурността в доста страни по света се приготвят искове против компанията и нейната ваксина. В Индия, където са сложени повече от 170 милиона сходни ваксини, също има потърпевши хора, съгласно локални източници, които сходно на Обединеното кралство, към този момент са завели своите искове към AstraZeneca

В изказването на AstraZeneca се споделя: „ Невероятно горди сме от ролята, която Vaxzevria изигра за прекратяването на световната пандемия. Според самостоятелни оценки единствено през първата година на приложимост са избавени над 6,5 милиона човешки живота и са доставени над три милиарда дози в международен мащаб. “ Освен това компанията добави, че ще работи с регулаторните органи и сътрудниците си, „ с цел да съгласува явен път напред за привършване на тази глава “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР