Компанията AstraZeneca призна пред съда за първи път, че разработената

...
Компанията AstraZeneca призна пред съда за първи път, че разработената
Коментари Харесай

AstraZeneca призна пред съда, че COVID ваксината ѝ може да предизвика тромбоза

Компанията AstraZeneca призна пред съда за първи път, че създадената от нея ваксина против ковид може да аргументи редки странични резултати, в това число съдбовно нарушаване на кръвосъсирването, оповестява английският вестник The Telegraph, представен от „ Фокус “.

Срещу фармацевтичния колос е заведен групов иск, в който се твърди, че има десетки смъртни случаи и тежки пострадвания след слагане на нейната ваксина. Искането против компанията е за 100 милиона лири. 

Един от засегнатите - Джейми Скот, твърди, че откакто му е сложена имунизацията AstraZeneca, той е останал с трайно увреждане на мозъка заради кръвен съсирек и кървене в мозъка, което му е попречило да работи.

Като цяло AstraZeneca оспорва тези изказвания, само че призна в юридически документ, показан на Върховния съд във Англия през февруари, че нейната ваксина против COVID-19 „ може в доста редки случаи да аргументи синдром на TTS - тромбоза със синдром на тромбоцитопения “. Тя предизвиква кръвни съсиреци и води до понижаване на броя на тромбоцитите при хората.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР