Комисията по транспорт към Столичния общински съвет призова кметът Васил

...
Комисията по транспорт към Столичния общински съвет призова кметът Васил
Коментари Харесай

Комисията по транспорт в СОС поиска Терзиев да замрази проекта за „Патриарха

Комисията по превоз към Столичния общински съвет прикани кметът Васил Терзиев да спре с реорганизацията на придвижването по булевардите " Патриарх Евтимий ", бул. " Витоша " и ул. " Проф. Ф. Нансен ". Общинските съветници обсъждаха близо четири часа проблема, който провокира мощна социална реакция в последните дни, съобщи " Фокус ".



По време на съвещанието заместник-кметът по превоз Илиян Павлов съобщи, че има потребност от смяна в придвижването, защото бул. " Патриарх Евтимий " бил употребен съвсем на 100% от колите . Общинските съветници обаче бяха сериозни към групата на ПП-ДБ-СС и администрацията в Столична община, заявявайки, че " този парадокс би трябвало да спре ".

Районният кмет на " Средец " Трайчо Трайков сподели, че планът бил задвижен, като е била скрита информация, както от обществеността , по този начин и от общинските съветници. Той прикани дейностите по реорганизацията да бъдат прекратени, до момента в който не се създадат цялостни разбори на резултатите от смяната и те не бъдат съгласувани с живущите в региона.



В края на съвещанието ръководителят на комисията Иван Таков изиска общинските съветници да получат цялата документи към решението . Транспортната комисия обаче не може да задължи градоначалника Терзиев да спре плана.

Новата организация на придвижване в София, построените велоалеи по булевардите " Витоша " и " Патриарх Евтимий ", както и " Фритьоф Нансен " са дискусия и в комисията по превоз в СОС , която заседава изключително по проблема.

Вече близо седмица недоволството на живеещите в региона не стихва и хората стачкуват .


Реорганизацията включва нова бус лента и велоалея по бул. " Патриарх Евтимий ", както и напряко паркиране по бул. " Витоша ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР