Комисията по енергетика в Народното събрание одобри споразумението между премиера,

...
Комисията по енергетика в Народното събрание одобри споразумението между премиера,
Коментари Харесай

Комисията по енергетика одобри споразумението между миньорите, енергетиците и властта

Комисията по енергетика в Народното събрание утвърди съглашението сред премиера, депутати и представители на синдикалните организации в бранш енергетика, подписано през вчерашния ден.

Документът съдържа 7 точки, измежду тях -държавата да не се затваря административно централи, а те да работят, до момента в който има пазар за тях. Постигнато бе единодушие и за това да не се основава държавно дружество, както и да се изготви енергийна тактика.

Предстои съглашението да бъде гласувано и в пленарна зала на изключително съвещание на Народното събрание

Въпреки контрактуваното, част от синдикатите бяха безапелационни, че ще вземат решение за повдигане на блокадите, едвам откакто обсъдят предлагането с протестиращите на пътя, други обявиха, че ще изчакат гласуването в Народното събрание.

Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС и Радослав Рибарски от ПП-ДБ не се съгласиха. Петкова посочи, че синдикатите са взели участие в правенето на текста и са се подписали под него. Като само от синдиката на миньорите са споделили, че ще изчакат решението на Народното събрание.

Радослав Рибарски посочи, че всички точки покриват в началото заложените условия.

Владислав Панев от ПП-ДБ предложи публицистична корекция в текстовете, на което Рамадан Аталай от Движение за права и свободи отговори, че комисията не може да трансформира съглашението, тъй като то към този момент е подписано.

Депутатите се съгласиха, че съглашението не трябва да се редактира, само че само одобриха техническа редакция в текста, посредством която разпореждат на Министерски съвет да извърши съглашението. Делян Добрев посочи, че редакцията не трансформира същината на текста.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР