Коментар на Мира Баджева, известна журналистка, коментаторка, активна в социалните

...
Коментар на Мира Баджева, известна журналистка, коментаторка, активна в социалните
Коментари Харесай

Мира Баджева: Това не е будене, това е давене

Коментар на Мира Баджева, известна журналистка, коментаторка, дейна в обществените мрежи, продуцентка и издателка, заяви novini.bg.

Една от аргументите Facebook да се трансформира в непоносимо кисело и отровно място, е непрекъснатият блян за поучаване на другите у резидентите му. Това не е будене, това е давене.

Тези междусъседски войни за налагане на своята истина (винаги с искания да е единствена), махленските “другарски” съдилища, соченето с пръст, нарцистичното подигравчийство, единствено втвърдяват хората - в може би неправилните им илюзии, в комфортното им евентуално заслепление, в ескейписткото им “сънуване”, само че Facebook нравоученията надалеч не са методът да събудиш който и да било от каквото и да било.

Точно както изкуственото перчене и пъчене, кланянето на подправени идоли, токсичните миазми на завистта и жълтите злословия не са метод да станеш прочут или хубав. Неспособността да се сдържаме, да одобряваме смирено ориста си и човешката природа, своите избори и непознатите избори ни тласка заедно към място, по-мрачно от кучи задник.

…И две думи за тематиката, по която в последно време се изричат всички: една от аргументите за дребното имунизирани в България са не какъв да е, а българските лекари - огромна част от тях освен не са ваксинирани, само че и съумяват сполучливо да разубедят болшинството свои пациенти, решили (или колебаещи се дали) да се подложат на имунизация.

Защо? Няма да разясня, тъй като задачата ми не е да ги осъждам, а единствено да слага този факт на масата.

В същото време лекарите са и най-потърпевши като съсловие от върлуващата зараза, а в персонално качество заплащат голяма, да не кажа неизмерима цена. Дотук с простите отговори - българските лекари са тъкмо толкоз разнообразни, колкото и българите като цяло.

Тъй че, в случай че ви стиска, бъдете будни. Поне ще знаете, че каквото и да ви се случва - ще е тъй като вие по този начин сте го направили/пожелали. Но в случай че предпочитате да спите, ще ви схвана - тази земя не е изключително щастливо място. А и животът не е единствено подарък, той би трябвало и да се заслужи.

Честит 1 ноември!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР