Комедийната пиеса на световния драматург Нийл Саймън Последният полов атлет“,

...
Комедийната пиеса на световния драматург Нийл Саймън Последният полов атлет“,
Коментари Харесай

Последният полов атлет“ ще прескочи до Перник

Комедийната пиеса на международния драматург Нийл Саймън „ Последният сексуален спортист “, сложена за пръв път на Бродуей, ще зарадва театралната аудитория в Перник. За това оповестиха от Общинския трагичен спектакъл „ Боян Дановски “.

Представлението ще се играе на 14 май от 19.00 ч и е част от афиша на Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “ – Добрич. В функциите ще се превъплътят актьорите Николай Урумов, който е и режисьор на постановката. Ще му партнират още Мария Гинкова, Димитрина Гинева и Мария Генова.

Николай Урумов е в ролята на ресторантьор с нежна душа и никакъв опит в изневярата, който е решен да се впусне в полови прекарвания. Необикновените му срещи с три ексцентрични дами (прекрасните Димитрина Гинева, Мария Генова и Мария Гинкова) го изправят пред изневярата като изпитание…

Сценографията е дело на Димитър Митев.

Творбата на Нийл Саймън е от 1969 година, само че историите на основния воин с три дами и през днешния ден вълнуват публиката с комичните, само че тъжни моменти. Сред въпросите, на които представлението търси отговор посредством героите си, са „ Можем ли да обичаме цялостен живот единствено един сътрудник? “ и „ Имат ли късмет самотните хора? “.

Билети за постановката могат да бъдат закупени от касата на театъра в миньорския град. През този месец още две гостуващи представления ще се изиграят на пернишка сцена. Това са комедиите „ Богът на касапницата “ и „ От всички страни “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР