Колкото и изненадващо да звучи, според събраните данни, глобалното икономическо

...
Колкото и изненадващо да звучи, според събраните данни, глобалното икономическо
Коментари Харесай

Запълва ли се пропастта на икономическото неравенство?

Колкото и изненадващо да звучи, съгласно събраните данни, световното икономическо неравноправие е стигнало до най-балансираните си равнища за последните 150 години – и наклонността е процесът да продължи. " Богатите стават по-богати, а бедните - по-бедни " – тази максима се шири на всички равнища - само че за нашето десетилетие нещата наподобява са разнообразни.

Днес светът не е като през индустриалната гражданска война или след нея. Страните с по-нисък Брутният вътрешен продукт на глава от популацията експлоатират своите запаси, развиват се и бързо заемат позиции, доминирани до неотдавна от Запада, показва изследването. Глобализацията разреши на парите да потекат към по-печеливши браншове в разрастващите се страни, стимулирайки техните стопански системи и равнища на продуктивност. Най-очевидните образци са Китай и Индия, макар последните съмнения в китайската стопанска система.

Като цяло, приходите в страните от Азия се покачват, до момента в който на Запад са в застой – най-малко за междинната класа. Същевременно, през целия живот на поколението Z, даже най-бедните в западните страни изглеждаха...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР