Коледна изложба на тема Зимна приказка“, обедини над 200 творби

...
Коледна изложба на тема Зимна приказка“, обедини над 200 творби
Коментари Харесай

Коледна изложба зарадва ценителите на детското изкуство в Каварна

Коледна галерия на тематика „ Зимна приказка “, сплоти над 200 произведения на деца от школите „ Изобразително изкуство ”, „ Керамика “, и „ Приложни изкуства “ към ОДК-Каварна. Събитието е последно за годината и се осъществя в основаната нова съвременна изложбена зала по извоюван план на ЦПЛР-ОДК-Каварна, „ Създаване на арт пространство за децата на Каварна “, на стойност 19 035лв. В навечерието на огромните християнски празници творби на всички школи бяха изложени в обновеното арт пространство, което с новата си визия демонстрира по друг метод капацитета и хубостта на всяка детска творба. По плана повече от 110 възпитаници към този момент работят с качествени и разнородни материали, творят и в новообзаведен кабинет по изкуствата.

По мотив откриването на експозицията кметът Елена Балтаджиева, поздрави управлението на ОДК, като пожела преподавателите да не престават да работят и развиват въображението, творчеството и креативното мислене у децата.

Керамични произведения, рисувани керемиди, тематични макети, красиви картини със семена и естествени материали, пана с маниста, фигури направени с техниката папие-маше и рисувани платна направени с доста обич, самообладание и фикция от децата, към този момент са на вниманието на всички, които желаят да ги видят.

Детските творения остават изложени до 23 декември и могат да бъдат прегледани всеки работен ден от 9:00 до 16:00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР