Коктейл от скариди Cóctel de gambas- преди консумация всеки трябва

...
Коктейл от скариди Cóctel de gambas- преди консумация всеки трябва
Коментари Харесай

Коктейл от скариди (Cóctel de gambas)

Коктейл от скариди Cóctel de gambas- преди консумация всеки би трябвало да разбърка чашката си, с цел да се смесят скаридите, марулята и всичко останало със соса.

Необходими Продукти

● айсберг - 1 бр. дребен (или маруля)
● скариди - към 300 г бланширани
● царевица - 1 дребна консерва
● рулца от раци - 6 пръчици
● ананас - на усет (пресен)

За Салса Роса


● майонеза - към 120 г
● кетчуп - 4 с.л. цялостни
● горчица - 1 ч.л.
● бренди - 1 с.л.
● сок от портокал - 3 с.л. (прясно изцеден)
● балсамова редукция - капки, за декорация

Начин на подготвяне

Обелете скаридите, като запазите няколко от тях с опашките за декорация на предястието.

Почистете и измийте айсберга или марулята, по-късно добре ги отцедете, с цел да няма капки вода по тях.

Нарежете на ленти и сложете в купа дружно с нарязаните рулца от раци, обелените скариди, ананас на кубчета и отцедената царевица от консерва.

Може да овкусите с малко сол и черен пипер, само че имайте поради, че нормално бланшираните скариди, които се продават са си много соленки, също така и салса роса ще овкуси задоволително съставените елементи в тази кокетна мини салата.

Салса роса се подготвя елементарно, като се смесят всички посочени артикули до еднородност. Количествата са ориентировъчни и съставките може да се смесят на усет. Условието е постоянно майонезата да е повече от кетчупа, с цел да се получи гальовен розов цвят.

Има и базисна рецепта за Салса Роса, която е единствено от смесени кетчуп и майонеза, които би трябвало да са доста положително качество. В случая аз съм си приготвила домашна майонеза, само че за жал кетчупа, който купих се оказа доста бледен и блудкав, което се отрази на цвета и усета на соса. Нищо, другият път ще внимавам повече при подбирането на продуктите.

И по този начин: За да сервирате коктейл от скариди на вашите посетители, вземете елегантни купички като типичните такива за десерт. Сложете на дъното лъжица салса роса, след това напълнете със свежата примес от салата със скариди. Отгоре сложете повечко сос и декорирайте със заделените скариди с опашки. Капнете малко балсамова редукция за лукс.

Коктейл от скариди или Cóctel de gambas e обичайно коледно предястие или мини салата, която се сервира в обособени порции/чаши или купички за всеки човек. Типично е за всяка коледна софра в Испания, а в Южна Америка се назовава Cóctel de camarones, заради това че там назовават скаридите по друг метод.

Преди консумация всеки би трябвало да разбърка чашката си, с цел да се смесят скаридите, марулята и всичко останало със соса.

Има вид и всичко да се смеси авансово и тогава да се разпредели в обособените порции предястието със скариди.

Опитайте и вие тази свежа вкусотия!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР