Кожата е нашата визитна картичка, която няма как да остане

...
Кожата е нашата визитна картичка, която няма как да остане
Коментари Харесай

10 неща, които жените с хубава кожа правят всеки ден

Кожата е нашата визитна картичка, която няма по какъв начин да остане незабелязана. Тя демонстрира дали поставяме грижи за себе си, дали се храним вярно и дали в последна сметка сме щастливи.

Истината е, че хубавата кожа изисква дребни стъпки и ритуали, които обаче да правим регулярно и които да се трансфорат в част от нашата ежедневна рутина.

Проучихме кои са нещата, които дамите със сияйна кожа вършат всеки ден, а ето го цялостния лист по тематиката:

1. Тренират постоянно

Регулярните тренировки (поне 2 пъти седмично) усъвършенстват циркулацията, което от своя страна прави кожата да сияе още на мига. В допълнение към това физическата интензивност понижава хормона кортизол, който пък постоянно се свързва с появяването на пъпки и запушени пори.

2. Задраскали са боклучавите храни от диетата си

Захарта, белият самун, тортите и даже някои добавки във вашето кафе могат да имат отрицателно въздействие върху положението на кожата ви. Някои от негативите, които можете да понесете, без да си давате сметка са: повяхнала, обезводнена кожа без искра и даже повече бръчки.



3. Консумират осъзнато храни, които кожата обича

Жените с красива кожа знаят кои са храните, които им въздействат добре и се стремят да включват в менюто си огромна част от тях, когато го възнамеряват. Кожата обича омега 3 мастни киселини, които както знаем се съдържат главно в рибата. Ако обаче не обичате риба или пък желаете да внесете многообразие в менюто си, бихте могли да се спрете на различни източници на омега 3 като орехи, зеленолистни, чия, ленено семе и конопени семена. Антиоксидантите и витамин С също са от изключителна значимост за нашата кожа, а те се съдържат в храни като чушки, домати, броколи, портокали и горски плодове. Протеините също са от решаващо значение за цялостното положение на кожата, а тях с изключение на в месото и рибата, можете да откриете в пълнозърнестите храни, бобовите растения, ядките, семената, водораслите и зеленолистните зеленчуци.

4. Отдават се на всекидневно СПА вкъщи

Спрямо графика си, дамите с красива кожа отделят по няколко минути заран или вечер, с цел да се насладят на домакински СПА обред, който вкючва обичан техен артикул за сияйна кожа. Ние предлагаме серията душ гелове на Dove, които неотдавна са с усъвършенствана формула. Тя съдържа хидратантен крем с три неповторими съставки. Така тя освен предотвратява дехидратирането на кожата, само че я и подхранва надълбоко още след първия душ, като оставя кожата ви мека на досег през целия ден. Душ геловете от серията не съдържат сулфати и почистват нежно кожата, без обаче да повреждат кожната преграда. Най-новият мирис от серията носи името Dove Rejuvenating Cherry and Chia Milk и е съвършен старт за вашия домакински СПА обред.



5. Пият задоволително вода

Ако пиете вода най-вече, когато сте ожаднели, това значи, че тялото ви евентуално към този момент е обезводнено. Затова е значимо да разпределите 8-те чаши вода, които е целесъобразно да пиете дневно, на равномерни шпации в всекидневието си. Специалистите предлагат и най-малко половин час след хранене да не приемате питиета, тъй че вземете и това поради, когато разпределяте графика си.

6. Практикуват изсъхнало четкане

Разказахме ви за, само че в резюме то ексфолира кожата, усъвършенства циркулацията, както и цялостния тонус на организма. Достатъчно е да го практикувате един път или два пъти седмично, с цел да видите резултата от него.

7. Отдадени са на разнообразни антистрес техники

Стресът се отразява пагубно на целия ни организъм, а това незабавно се вижда по положението на кожата ни. Ако редовно сме изнервени, забързани и уплашени, кожата ни може да загуби естествената си розовина и да повехне. Затова в ежедневния си график отделете време за някоя от обичаните си антистрес техники. Повечето от тях лишават единствено няколко минути, а изгодата е скъпа.

Ето и няколко хрумвания:

- Водете си дневник
- Практикувайте йога
- Отделете малко време за медитация
- Започнете ново занимание
- Дифузирайте етерични масла

8. Винаги употребяват слънцезащита

Жените с красива кожа нанасят слънцезащитен крем по откритите елементи на тялото си целогодишно. На дневна база евентуално може да ви се стори като нещо, което бихте могли да си спестите, само че в дълготраен проект този табиет ще ви се отплати, защото кожата ви ще старее по-бавно.



9. Предпочитат хладките душове

Хладкият душ има редица преимущества пред горещия, който огромен % от дамите избират. Топлата вода отстранява естественото омазняване на кожата ни, както и липидите по нея, което в дълготраен проект може да я изсуши и тя да наподобява повяхнала. От друга страна хладките душове подкрепят циркулацията на кръвта в организма, както и прибирането на порите. Повече за това по какъв начин да започнете да включвате хладки душове в всекидневието си,.

10. Спят задоволително

Докато спите, кожата ви се регенерира интензивно и тъкмо това е повода дамите с красива кожа да наблюдават прецизно за графика си на сън и бодърстване. За първокласен сън експертите поучават да прекратите използването на електронни устройства най-малко един час преди времето, в което е належащо да заспите. Това ще разреши на мозъка ви да релаксира и по този метод да се насладите на бездънен сън, който ще се отрази благотворно с изключение на на кожата ви и на цялото ви тяло. 

Woman.bg поучава: Прегледайте още веднъж листата с 10-те неща, които дамите с красива кожа вършат всеки ден и вижте какъв брой от тях практикувате. След това изберете тези, които бихте желали да въведете в всекидневието си и започнете да ги добавяте към графика си един по един. Така след месец ще видите осезаемата разлика както в положението на кожата си, по този начин и в цялостния метод, по който се чувствате. 

 

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР