Когато Владимир Путин обяви специалната военна операция“ на Русия в

...
Когато Владимир Путин обяви специалната военна операция“ на Русия в
Коментари Харесай

Да управлява света — стремежът на Москва към власт и паритет със САЩ

Когато Владимир Путин разгласи „ специфичната военна интервенция “ на Русия в Украйна през февруари 2022 година, той включи недоволство по отношение на самоуважението на Америка. „ Откъде идва този безочлив метод на говорене от позицията на личната ви изключителност, безпогрешност и всепозволеност? - попита съветският президент.

В митинга на Путин нямаше нищо ново. По време на Студената война Съветите жадуваха за самопризнание от американците и бяха свръхчувствителни към възприеманите обиди. Путин позорно дефинира разпадането на Съюз на съветските социалистически републики като „ най-голямата геополитическа покруса на 20-ти век “. С това той имаше поради края на Руската империя, а не на руския комунизъм. Ако Америка не можеше свободно да отдаде уважението, за което Русия толкоз копнееше, то трябваше да бъде извоювано със силата на оръжието.

Както демонстрира Сергей Радченко в „ Да управляваш света “, неговата майсторска нова история на Студената война, логиката на психиката на Путин е доста в сходство с тази на руските му прародители. Та...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР