Когато се съсредоточите върху настоящия момент, животът ви ще бъде

...
Когато се съсредоточите върху настоящия момент, животът ви ще бъде
Коментари Харесай

9 съвета как да цените настоящия момент

Когато се концентрирайте върху сегашния миг, животът ви ще бъде доста по-смислен. Когато се научите на това, ще забележите, че всичко става по-лесно и огромна част от напрежението просто се стопява. Има нещо прелестно в това да не се притеснявате за това, което е минало, или за това, което занапред следва. Вместо това можете да се наслаждавате на това, което е тук и в този момент, и да го извършите допустимо най-красиво. Пропускаме толкоз доста неща, когато сме съсредоточени върху всичко друго, само че не и върху това, което е тук и в този момент.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Не позволявайте на нищо да ви подмине нито за секунда повече, а просто се наслаждавайте на сегашния миг. Ето по какъв начин да го извършите:

Поставяйте си цели, само че не се вманиачавайте

Със сигурност би трябвало да си поставяте цели, които да ви оказват помощ да постигнете това, което желаете в живота, само че избягвайте да се вманиачавате по тях. Правете дребни стъпки към постигането им, само че не забравяйте в това време да се концентрирайте и върху това да живеете живота си в сегашния миг. Все още можете да насочвате бъдещето си към това, което желаете да постигнете, без да сте толкоз заети, че да не се наслаждавате на мястото, на което се намирате.

Практикувайте признателност

Практикуването на признателност ви прави доста по-удовлетворени и способни да останете в сегашния миг. Всяка вечер сядайте и си помислете за две или три неща, за които сте признателни през този ден. Може да е нещо малко, да вземем за пример вкусно кафе, а може да е нещо огромно, да вземем за пример да се срещнете още веднъж с загубен другар. Няма значение за размера на нещата, значим е фактът, че сте признателни.

Изпробвайте медитация

Медитацията за осъзнатост е превъзходен метод да се научите да живеете в сегашния миг. Тя също по този начин е фантастична за контролиране на страстите и разрешава да се чувствате по-спокойни и задоволени от живота. Макар че някои медитации са малко сложни за преодоляване първоначално, осъзнатостта безусловно се състои в това да фокусирате мозъка си върху момента, в който се намирате, и да възприемате всички дребни елементи.

Фокусиране върху прекарванията, а не върху материалните неща

Всички имаме навика да се занимаваме с материални неща. Това може да е последният модел мобилен телефон или нова дреха. Тези неща обаче не ни носят наслада и постоянно ни карат да желаеме повече. За да си помогнете да останете в сегашния миг и да бъдете по-щастливи като цяло, обърнете внимание на прекарването на време с хора и на прекарванията, вместо да търсите повече материални неща и хаос, които да запълнят дома ви.

 9 съвета по какъв начин да цените сегашния миг 9 съвета по какъв начин да цените сегашния миг

Мислете за наличието като за подготовка във фитнеса

В началото медитацията може да е предизвикателство, изключително в случай че имате шумно схващане, цялостно със описи със задания. Но има основателна причина, заради която това е мъчно. Съсредоточаването върху едно нещо и затова изключването на други тласъци може да усили размера на частта от мозъка ви, известна като неокортекс. Това е почти същото като усилване на степента на самоконтрол. Така че, когато се учите по какъв начин да присъствате, третирайте сесиите за наличие като умствено образование. Когато станете по-добри в намирането на това пространство за наличие, ще откриете, че сесиите ви във фитнеса постоянно се трансформират във вътрешна спа процедура.

Учете се от по-опитни хора

Четете аудиокниги от практикуващи осъзнатост и вижте кой жанр ви подхожда най-добре, с цел да придобиете солидна визия за това по какъв начин да присъствате. Може да сте свръхрационалист или да вярвате, че в случай че подхождате с лека ръка върху нещата ще съумеете, там ще се откри някой, с който да резонирате и да останете в сегашния миг.

Не си казвайте, че нямате време

Грешка е сами да си казвате, че нямате време за нещата, които можете да свършите. Това е самоконтрол, който ви лимитира, просто тъй като търсите опрощение. Ако останете в сегашния миг и видите действително нещата, то сигурно ще намерите време за нещо, което е значимо.

 9 съвета по какъв начин да цените сегашния миг 9 съвета по какъв начин да цените сегашния миг

Спазвайте задачите и крайните периоди

Знайте задачите си в сегашния миг във всяка област на живота си и измервайте напредъка си към тях. Умението да присъствате не значи, че ще се появят дървета с пари или ще се свърши работа. Ако не употребявате наличието, с цел да помогнете за постигането на задачите си, може би го употребявате като опрощение за отсрочване.

Научете се да бъдете виновни

Присъединете се към група, в която можете да търсите откровена противоположна връзка и да бъдете държани виновни. Такава отчетност не разрешава дълго време несъразмерни рационализации и сигурно няма да желаете да изглеждате незадоволително в очите на някой различен.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР